AMSTERDAM – Vogue Nederland organiseerde de eerste Nederlandse editie van het Vogue Fashion Festival en daarbij mochten Nederlandse bloemen natuurlijk niet ontbreken. In navolging van een gelijksoortig festival van de Britse en Franse editie in Londen en Parijs vond het allereerste Nederlandse Vogue Fashion Festival plaats in het grande Amstel Hotel.

Vogue

Een modefestival met sprekers, seminars, workshops en veel inspiratie door de redactie, topontwerpers, stylisten, modellen en influencers.
Vanaf de lancering van Vogue Nederland in 2012 zijn de bloemen verbonden met het magazine dat in 2016 is uitgeroepen tot beste magazine van Nederland.

Vogue Fashion Festival

 

 

Bloemen
In samenwerking met de Voguestylisten werden witte bloemen samengesteld die onderdeel werden van alle settings. White Naomi rozen van Roseworld, Vanda orchidee Tayanee Diamond White van Anco pure Vanda, de witte chrysanten Zembla, Anastasia en Wilhelmina van Zentoo en trosrozen Josephine van Voorn Spray Roses werden gestyled.

Eerste Nederlandse editie van internationaal fashion festival

 

Vogue World
Het was bovenal een feest om alle trouwe lezeressen te mogen verwelkomen; van jonge modestudenten tot mensen uit het vak en oudere modedames. Het festival werd op vrijdagochtend 6 oktober door hoofdredacteur Karin Swerink geopend.
In Vogue World, langs de balustrade op de eerste verdieping, konden de ruim 700 genodigden zich laten onderdompelen in de Vogue-lifestyle met diverse beauty- en stylingworkshops, van de hand van de experts van Rob Peetoom, Kérastase, M.A.C Cosmetics en Essie.
Wilde je nog een nieuwe Voguesweater, ontworpen in samenwerking met Scotch & Soda, bemachtigen? De Vogue Store was er de hele dag voor geopend. In het Vogue Café, grenzend aan het terras met zicht op de Amstel, werden petit fours, koffie, champagne en een uitgebreide lunch geserveerd. Zo kon je even opladen tussen de vele seminars door.

Vogue Fashion Festival

 

 

Vogue Fashion Festival
Dag 1 begon meteen al met een bang: Vogues Fiona Hering in een gigantisch bed met de heren Viktor & Rolf en hun geliefde teckel Zwaantje. Wat volgde was een line-up van (inter)nationale topsprekers uit de modewereld. Deense influencer Pernille Teisbaek scheen haar licht op ‘Scandi Style’, Dean & Dan van Dsquared2 deden een boekje open over hun carrière en superstar stylist Monica Rose vertelde over haar favoriete looks van klanten Chrissy Teigen tot Kendall Jenner.

Video dag 1

[youtube id=”efzDIBaBNPQ” =”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

Op dag twee van het Fashion Festival weer volop inspirerende verhalen van Michelle Obama’s persoonlijke stylist, Meredith Koop, tot Negin Mirsalehi over haar onnavolgbare succesverhaal op instagram waarmee ze een miljoenenbedrijf opbouwde, maar ook Nederlandse couturier Jan Taminiau en Olcay Gulsen over zakelijk instinct.

‘Fashion, lef, stijl en inhoud’ – Vogue in de bewoordingen van Danielle van Grondelle, Stephanie Afrifa, Valentijn de Hingh en Jessica Gyasi die diversiteit in de mode onder de loep namen. Terwijl ook modellen Julie Hoomans, Marjan Jonkman, Rose Bertram en Vera van Erp een boekje open deden in de Supermodel Talks met Vogues Fiona Hering.

 

Video dag 2

[youtube id=”KuuydcIflJc” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

Video’s: Michelle Duijn & Daisy van Belzen
Foto’s: Presstigieux
Bron: LM Flower Fashion