Beste Fleurop Bloemist – Bloemerie 88 uit Oss mag zich een jaar lang ‘Beste Fleurop Bloemist van Nederland’ noemen. Dinsdagavond werden zij tijdens de 100% NL Awards gehuldigd op het podium als winnaar van de verkiezing. Eigenaar Harold Reuser: “Geweldig om te winnen. De verkiezing leefde enorm bij ons.”

Bloemerie 88 is de zaak van meesterbinder Harold Reuser en zijn team van gediplomeerde bloembinders. De enthousiaste bloemisten bedenken en realiseren er de mooiste creaties, waardoor ze veel fans hebben in de wijde omtrek van Oss. Begin dit jaar verscheen de oproep om te stemmen voor de Beste Fleurop Bloemist-verkiezing. Daar werd volop gehoor aan gegeven: in totaal stemden ruim 14.000 consumenten.

Beste Fleurop Bloemist

Tot en met 31 januari kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete Fleurop bloemist. Daarna hoorde Harold dat Bloemerie 88 tot de tien finalisten behoorde. “Dat betekende dat wij als team naar de 100% NL Awards mochten.” Tijdens de feestelijke awardshow werd Bloemerie 88 het podium op geroepen: zij mochten de award voor Beste Bloemist van Nederland in ontvangst nemen. Harold kreeg deze uit handen van presentator Kees Tol. “We hebben een superleuke avond gehad met het team. Over de oranje loper, genieten van mooie muziekoptredens en dan ook nog winnen! We hebben veel mensen enthousiast gemaakt over de verkiezing, dus we zijn erg blij dat we nu met de winst naar huis gaan.”

Kijk voor de Bloemerie op www.bloemerie88.nl

valentijn met fleurop

Valentijn Bloemenwijzer

Liefde, love & amore

De bloemistenorganisatie is ook bekend om haar Valentijn Bloemenwijzer. Op Fleurop.nl vind je voor tal van verschillende soorten of typen liefde een passend valentijnsboeket met namen als ‘Hartendief’, ‘Lieverd’ en ‘Hartstocht’. Bij de samenstelling is onder meer rekening gehouden met kleur en symboliek. Niet verwonderlijk dat rood, dé kleur van de liefde, overheerst. Sommige boeketten bevatten echter ook accentkleuren als roze (‘romantiek’), wit (‘puurheid’) en groen (‘hoop’). De kleurbetekenis wordt versterkt door de symboliek van de bloem: roos (‘liefde en genegenheid’), tulp (‘perfecte liefde’), ranonkel (‘charme’) en anjer (‘toewijding’).