HILLEGOM – Bolbloemen. Bloemen sieren al sinds de Gouden Eeuw ons huis. Maar wil je eens echt bijzonder uitpakken? Dan mag de bolbloem niet ontbreken in je boeket. Door de heerlijke seizoensuitstraling en het authentieke ‘back to your roots’ gevoel dat ze geven, is het eindeloos genieten.bolbloemen, interieur

Bolbloemen

Interieur

Er is een enorme rijkdom aan bloemen om van te genieten. Maar wist je dat een groot gedeelte daarvan bolbloemen zijn? Deze bloemen die uit een bol groeien, dragen extra authenticiteit met zich mee. Of je nu gaat voor een brede pot met een overdadig boeket met zalmroze lelies, voor een intiemer verzorgd arrangement met witte sneeuwklokjes of een enkele Dahlia voor je geliefde: bolbloemen hebben iets bijzonders.

 

Seizoenen

Alles wat nodig is om tot een prachtige bloem te groeien zit in de bol. Van kiem tot kleurige bloem: de natuur heeft alles ondergebracht in een pakketje. Het onderscheidt bolbloemen van gewone bloemen en het geeft ze hun unieke karakter. Met bolbloemen beleef je de seizoenen zoals de herfst en de lente van heel dichtbij en dat past goed in de huidige back to your roots-trend.
Wissel lelies eens af met stoere takken, steek een enkele tulp in een smalle vaas of varieer met hyacinten in retro-aardewerk en creëer op die manier je eigen interieur met bijzondere accenten.

bolbloemen, interieur

Gouden Eeuw

Het bijzondere van bolbloemen is goed te verklaren uit de historie ervan. De sultans van het Ottomaanse rijk (Turkije) hadden de tulp ontdekt in Azië en versierden er hun paleizen mee. Westerse handelsreizigers kregen hier lucht van en de Fransman Carolus Clusius bracht een bloembol mee naar de Universiteit van Leiden. Tijdens de Gouden Eeuw floreerde de handel in bloembollen dan ook in de Bollenstreek; het zanderige gebied tussen Leiden en Haarlem.

Meer weten over bollen, zie www.bloembol.org

 

Bron: Met dank aan iBulb.Meer over bolbloemen

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag.