HILLEGOM – Bolbloemen. De bloemenwereld is kleurrijk en groot. Een groot deel van deze geluksbrengers zijn bolbloemen. Maar wat zijn bolbloemen precies en wat maakt ze zo bijzonder?
Snijbloemen en bolbloemen, wat is nu precies het verschil? Een grote groep van de snijbloemen is een bolbloem. Dit zijn bloemen die uit een bol of een knol groeien. Dit groeiproces is bijzonder en fascinerend. Middenin de bloembol zit namelijk de bloem al verstopt. Vanuit de kleine bol groeit een knop uit tot een of meerdere indrukwekkende bloemen.

 

bolbloemen

 

Bolbloemen

Seizoensbloemen

Wist je een bolbloem een echte seizoensbloemen is? Ze staan representatief voor het voorjaar en de zomer. Sommige zijn verkrijgbaar in alle seizoenen. Dat komt omdat ze in kassen worden geteeld. Hierin wordt de zomer nagebootst.

 

TIP: kijk eens voor inspiratie op de site Ilsysays

 

bolbloemen

 

Voorjaarsbloemen

De bolbloem narcis, hyacint en het blauwe druifje zijn typische lentebrengers. Maar de bekendste is de tulp. Eenmaal in de vaas, wordt het een levend kunstwerk. Want niet alleen de bloemen, ook de stelen groeien door. Eenmaal in een warm huis begint het fascinerende proces direct. De stelen kronkelen zich omhoog waarna de knop zich uiteindelijk vrolijk opent.

 

bolbloemen

Gladiool

 

 

Zomerbloemen

Lelies, calla´s, dahlia´s, gladiolen en irissen zijn echte zomerbloemen. Dahlia´s en gladiolen worden niet in kassen geteeld en zijn daarom alleen in de zomer te koop. Gelukkig weten bloementelers deze bolbloemen al heel vroeg in het seizoen in knop te krijgen. Lelies, calla´s en irissen zijn wel het hele jaar door verkrijgbaar. Hiermee haal je op ieder moment van het jaar de zomer in huis.

 

Bron & Foto-credits: iBulb