BOLLENSTREEK – Niets vermoedend nam dit bruidspaar huwelijksfoto’s in de bollenvelden rond Voorhout. Daarbij werden zij geflitst door agenten in een politiehelikopter. Die foto verscheen vervolgens op twitter, met de vraag…

Bollenvelden

“Welk bruidspaar staat toevallig op foto Politieheli? Zaterdag 02/05,15:40 uur,Voorhout. Foto’s zijn voor jullie!”

In korte tijd werd het bericht ruim 3.000 keer geretweet en bijna 700 keer als favoriet aangemerkt. Speculaties dat het Japanners of misschien Voorhouters zouden zijn, bleken niet juist. Via de social media werd het bruidspaar, een Chinese vrouw en een Duitse man, achterhaald, getipt en verrast.

Trouwfoto’s tussen de bollen

Het gebied rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout is uitermate geschikt om trouwfoto’s tussen de bollen te maken. Deze zogenoemde bollenstreek ligt net achter de duinen; het is er kleurrijk toeven.

bron: Politiehelikopter@DePolitieheliRespect voor de bollenvelden

De populariteit van de bollenvelden heeft ook een keerzijde. Bollenkwekers ondervinden in toenemende mate hinder van toeristen die door de bollenvelden banjeren. Om de velden niet te hoeven sluiten voor publiek en om het kapitaal wat in de grond zit te beschermen, hebben de bollenkwekers in gezamenlijkheid een campagne in het leven geroepen, waarin zij de toeristen bewust willen maken om de velden met respect te betreden: Enjoy the Flowers Respect our Pride. De campagne heeft als doel onnodige schade aan de velden te voorkomen en de toerist voor te lichten over de bollenteelt.

Nog meer over bollen

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
Vliegen over koninklijke bollenvelden
Waarom bollenvelden ook vogelvelden kunnen zijn