LEIDEN – Kerstbomenasiel? Jazeker! In Leiden, woensdag 4  januari, zijn de eerste 15 bomen geplant in het Vrij Groen kerstbomenasiel. Dat gebeurde op een nieuwe locatie: Kunstweide Ommenabij, aan de Ommedijkseweg 30, de parallelweg langs de A44 richting Wassenaar.

Kerstbomenasiel

Alle woensdagen en zaterdagen in januari kunnen kerstbomen met kluit tussen 13.30 tot 16 uur in het asiel geplant worden. De Vrij Groen tuiniers verzorgen de bomen tot december, voor een volgende kerst. Bij afhalen betalen de eigenaren 10 euro asielgeld. Niet alle bomen overleven, maar in het algemeen is voor ieder, die een boom inlevert, in december weer een boom beschikbaar. Meer informatie: www.vrijgroen.info

Overleven

Van de bomen die gebracht worden, gaat 70 a 80 % door voor een volgende kerst. Niet alle bomen overleven dus, of blijven er mooi uit zien om weer in huis te halen. Het asiel heeft ook zogenaamde “weesbomen”; bomen die geen eigenaar meer hebben. Als je eigen boom dood is gegaan, of te erg is afgetakeld, kun je in december een weesboom mee naar huis nemen. Ook als je het vorige jaar geen boom ingeleverd hebt, kan het zijn dat het asiel een boom voor je heeft. Stuur even een mailtje naar vrijgroen@ideewinkel.nl als je interesse hebt.

 

Auteur foto: Anne Marie van Dam.