BAARN – Covid-snelstestpark. Met de opening van een fraai, groen sneltestpark op maandag 14 december in de schitterende omgeving van Bomencentrum Nederland in Baarn wordt het doen van een sneltest op COVID-19 bijna een belevenis. Temeer daar iedereen die zich laat testen een kwartiertje later al weet waar hij/zij aan toe is en met een dokterscertificaat naar kantoor, luchthaven, huis of familiebijeenkomst kan.

covid-sneltestpark

Covid-sneltestpark

In de lommerrijke omgeving rond het prachtige Baarnse Bomencentrum congrespark, pal aan de A27 en A1, is een in alle opzichten groen sneltestpark verrezen. Op de parkings zijn nu, via goed aangegeven routes, tien testlocaties voor zowel particulieren als bedrijven te vinden: acht voor mensen die vooraf reserveerden en twee voor ‘passanten’ in de fast-lane. “Het idee werd ingegeven door het feit dat we hier nu minder congressen en bijeenkomsten hebben”, vertelt Hans Blokzijl van Bomencentrum Nederland, “terwijl we hier normaal 70.000 mensen per jaar verwelkomen. Dus ging ik op zoek naar een zinnige, vervangende activiteit die past in deze gezonde omgeving met al zijn natuurlijke buitenruimte. Zo is het idee voor dit groene covid-sneltestpark geboren, waar je alleen, maar ook met al je personeel terecht kunt.”

hans blokzijl

Bomencentrum

Het interieur van de testlocaties, waarvoor een medisch team van vijftien mensen klaarstaat, is fraai aangekleed en verwarmd. Want één ding stond bij het realiseren van het Baarnse sneltestpark voorop: de tests moeten niet alleen volstrekt betrouwbaar en snel uit te voeren zijn, maar ook in een prettige sfeer worden gedaan. Hans Blokzijl: “We hebben eerst zo’n 25 bestaande locaties bezocht en schrokken van de ijskoude sfeer in veelal verlaten hallen op moeilijk vindbare plekken, waar het personeel urenlang in de uitlaatgassen staat. Mede daarom hebben we dit groene covid-sneltestpark bedacht, waarin je alle aandacht krijgt en binnen een kwartier weet waar je aan toe bent. Daarna kun je meteen je weg vervolgen, of eerst nog even een koffie in de Jardin d’Hiverre kunt halen of een wandeling door het park maken”.

Medisch certificaat

De medische kant van het Baarnse covid-sneltestpark wordt verzorgd door het team van de bekende Larense tandarts/implantoloog Hans Beekmans. Deze stelde het professionele testteam samen, dat onder de leiding van een officiële arts functioneert. Deze ondertekent ook de medische certificaten van de Europees goedgekeurde en uiterst betrouwbare COVID-19 tests. Hans Beekmans: “Het is uniek wat er nu in Baarn is gerealiseerd, waarbij Hans Blokzijl tekent voor de experience en mijn team en ik voor het medische deel. En ik ben helemáál trots op het feit dat de tests ondanks alle toegevoegde waarde betaalbaar zijn gebleven.”

covid

Betrouwbare tests

Wie zich vooraf registreert via www.sneltestpark.nl is voor de algemene antigentest all-in 85 euro kwijt. Wie (al dan niet aanvullend) een antibody (bloed)test laat uitvoeren om erachter te komen of hij/zij in het afgelopen jaar corona heeft gehad, betaalt daarvoor 35 euro. Passanten die zonder afspraak meteen geholpen willen worden kunnen zich ter plekke registreren en betalen dan 25 euro extra. “Marktconforme prijzen,” aldus Beekmans, “waarvoor je naast de test zelf veel extra’s krijgt. Bovendien schuilen er achter de stuntbedragen die je elders tegenkomt vaak goedkopere, maar ook minder betrouwbare tests. Ook zagen we stuntbedragen die dan, als je goed keek, zonder BTW en/of medisch certificaat bleken te zijn. Dat willen wij in ons covid-sneltestpark niet: wij hanteren in principe all-in tarieven voor extreem betrouwbare sneltests, inclusief een vitaminerijke bosvruchtensmoothie, BTW en dokterscertificaat.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Fleurop zet mantelzorger in het zonnetje

Nog meer groen Covid-nieuws

Lees dan ook dit bericht op GroenVandaag.

Tulp Stay Strong is eerbetoon aan de zorgsector