Mantelzorger in het zonnetje – Waardering voor de mantelzorger… zo’n 4 miljoen mantelzorgers in Nederland helpen belangeloos iemand in hun omgeving. Bij huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging, administratie en andere vormen van mantelzorg.

Mantelzorger in het zonnetje

Dag van de Mantelzorg

Fleurop draagt deze hulpvaardige vrouwen en mannen een warm hart toe. Vrijdag 10 november, op de Dag van de Mantelzorg, zet Fleurop mantelzorgers in de bloemen. Zij werkt daarvoor samen met Mezzo, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt.

mantelzorg-en-fleurop

Geluk, waardering, ontroering

Mantelzorg is geen sinecure. Van de 4 miljoen mantelzorgers in Nederland zijn er 610.000 die een ander langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week helpen. Meer dan 80% daarvan heeft ook een betaalde baan en doet het mantelzorgen dus naast zijn of haar werk. Hoewel het intensief is, brengt mantelzorg ook veel positiviteit, vertelt Josien van Eijk, communicatieadviseur Mezzo: “Mantelzorgen kent vele momenten van persoonlijk geluk, waardering, ontroering en dankbaarheid.”

Antje Monteiro onthult Mantelzorg Mozaïek

De Dag van de Mantelzorg staat dit jaar in het teken van die waardevolle momenten. Mezzo riep mantelzorgers op hun mooiste mantelzorgmoment te delen en bundelde deze in een digitaal mozaïek. In het bijzijn van 120 mantelzorgers wordt het Nationaal Mozaïek van mooie mantelzorgmomenten op 10 november in Amersfoort onthuld door Antje Monteiro. Fleurop zet alle aanwezigen in de spotlights en zorgt voor een passend aandenken op deze feestelijke dag. Michel van Slingerland, marketing- en salesmanager van Fleurop: “Wij zijn vereerd dat we ons kunnen inzetten voor Mezzo en de mantelzorgers met bloemen in het zonnetje kunnen zetten. Een boeket is meer dan een tastbaar cadeau, het bezorgt een goed gevoel.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bomencentrum groenste covid-sneltestpark

Nog meer groen zorg-nieuws

Lees dan ook dit artikel op GroenVandaag.

Tulp Stay Strong is eerbetoon aan de zorgsector