BANT – Tulp Stay Strong en tulpenmozaīek. Jenny Groen, verpleegkundig specialist in de acute zorg, heeft zaterdagmiddag naast een spectaculair bloemenmozaïek een nieuwe tulp gedoopt: ‘Stay Strong’. Met de rode bloem met gele rand eert tulpenkweker Joris Schouten uit Wervershoof de gehele zorgsector die, net als Jenny Groen, sinds de uitbraak van het COVID-19 virus keihard werkt. De tulpen van Schouten, waaronder de nieuwe ‘Stay Strong’, staan momenteel in volle bloei in de Noordoostpolder.

Stay Strong tulpenveld

Eerbetoon aan zogsector

Om het eerbetoon aan de zorgsector kracht bij te zetten, is er in het tulpenveld van 30.000 m2 en met miljoenen tulpen, een reusachtig figuur aangebracht: een hand met tulpen en de boodschap ‘stay strong’. Het staat symbool voor de dankbaarheid voor het indrukwekkende doorzettingsvermogen van artsen en verpleegkundigen tijdens deze corona-crisis.

Het bloemenfiguur is ontworpen door grafisch vormgever Floor van Paassen van Zuiverwerk uit Wervershoof. Het tekenwerk en uitzetten in de bollenvelden is gedaan door Geoservice Landmeetkunde uit Made. Het tulpenfiguur blijft tot donderdag 30 april liggen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Stay Strong

Zorgsector geëerd met eigen tulp en spectaculair tulpenmozaïek.

tulp ‘Stay Strong’

Tulpenbollen

Jenny Groen is werkzaam op de spoedeisende hulp en IC-afdeling van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Eerder was Groen actief in Centraal-Afrika voor stichting Artsen zonder Grenzen. Vanaf september zijn de tulpenbollen van ‘Stay Strong’ verkrijgbaar via www.staystrongflowers.nl. Met de verkoop wordt geld ingezameld voor stichting Artsen zonder Grenzen.

De nieuwe tulp staat symbool voor de helden van deze tijd. Maar ook voor de helden van Artsen zonder Grenzen.

Tulpenbollen plant je in het najaar in de tuin en komen in het voorjaar van 2021 tot bloei.

Stay Strong tulpenveld