BonBonBerry Yummy – Lekker én gezond: BonBonBerry Yummy. In de zomer en het najaar geeft de Yummy zeer veel roze vruchten. Je krijgt geen genoeg van deze gezonde roze frambozen bonbons die lekker sappig en zoet zijn. Je kunt ze ook gebruiken voor in de yoghurt, salade of om gewoon lekker van te snoepen.

Eén plant van is genoeg. Ze zijn namelijk zelf-bestuivend. Daarnaast geeft de Yummy hetzelfde jaar vruchten!

BonBonBerry Yummy

Je hoeft je dus geen zorgen te maken om welke tak je wel en welke tak je niet kunt snoeien. De BonBonBerry Yummy is ook compact en bossig dus ideaal voor op terras of balkon.

Frambozen-plant

De frambozen-plant is rijk aan anthocyaan wat een goede werking heeft op hart- en bloedvaten waardoor de vetophoping (cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Ook is de Yummy rijk aan antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Ze werken ontstekingsremmend en verminderen de kans op verschillende ziekten. BonBonBerry Yummy is dus niet alleen heerlijk om van te snoepen maar past helemaal bij de trend voor een gezonde levensstijl.

Vitamine C

Frambozen bestaan zoals bramen uit talrijke deelvruchten, bolletjes en rijk aan vezels, die heb je nodig voor een goede darmwerking. Frambozen bevatten veel vitamine C, dat is weer goed voor de weerstand, sterke botten en tanden. Bovendien bevordert dit fruit het zenuwstelsel. De frisse sappige framboos staat ook bekend als ‘de kaviaar onder het fruit’ en wordt internationaal gezien als een van de lekkerste bessen die er is.

bramen plukken

Klimfruit

De framboos wordt gerekend tot het klimfruit. Behalve deze heerlijke zachte vrucht is er nog meer gezond klimfruit, zoals:

Braam is een verbastering van het oude Germaans woord bram-bezi, dat in het Duits brombeere werd, in het Nederlands braambes, in het Engels Braembel en in het Frans (f)ramboise. Braam is zo’n beetje de Europese oerbes.

Blauwe bes wordt vaak verward met bosbes (Vaccinium myrtillus), maar is wat groter, geeft niet af én heeft in de herfst blad dat prachtig vuurrood verkleurt.

Van Oost-China tot Zuid-Europa heeft de druif al zo’n 9000 jaar speciale status als basis van wijn. Door veredeling (en een vleugje klimaatverandering) gedijt de plant tegenwoordig ook in koelere streken, zoals Nederland, Engeland en Scandinavië.