DEN HAAG –  Exclusieve bloemdecoraties in de Ridderzaal zetten Prinsjesdag 2018 extra luister bij.

Calla’s in verschillende kleuren – waaronder koninklijk oranje en felgeel – voeren daarbij de boventoon. Ook ‘Candle light’-rozen en de chrysanten ‘Merlot’ en ‘Grand Orange’ sieren de Ridderzaal. Veredelingsbedrijf Dümmen Orange heeft net als in 2017 zorg gedragen voor de bloemen. Miljoenen mensen kunnen morgen van deze snijbloem genieten.
calla ridderzaal

Ridderzaal

Calla’s

De Haagse arrangeur Ton Verzijl en zijn team maakten de bloemdecoraties die pal naast de troon staan, maar ook bij de entree en langs de balustrade. Natasja van Ruiten, marketingspecialist van Dümmen Orange: “Onze Calla’s komen prachtig tot hun recht in deze koninklijke entourage. Prinsjesdag is een prachtige gelegenheid om als Dümmen Orange ons visitekaartje af te geven en we voelen ons voor even hofleverancier.”

De bloemkeuze en kleurstelling zijn in samenspraak met de Eerste Kamer, als organisator van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, bepaald. Bij deze keuze heeft ook de uitstekende houdbaarheid van de bloemen een belangrijke rol gespeeld. Na Prinsjesdag verrast Verzijl bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag met de koninklijke bloemdecoraties.

Arrangeur Ton Verzijl verzorgt al jaren de aankleding van de Ridderzaal. In 2017 gebruikte hij gerbera’s, in 2016 seizoensbloemen en in 2015 chrysanten.
Meer over Prinsjesdag zie de site van de Rijksoverheid.Zantedeschia

Calla kwam in de 18de eeuw naar Europa met de Italiaanse botanist Giovanni Zantedeschi die de plant indeelde bij de aronskelkfamilie. Aan hem dankt ie zijn wetenschappelijke naam: Zantedeschia.
Oorspronkelijk is de plant in Zuidelijk Afrika is Calla. Vaak te vinden onderaan hellingen tussen gras en struikgewas, waar het tijdelijk moerassig kan zijn, omdat er regenwater blijft staan. Dat slaat de plant op in zijn wortelknol, om zo een drogere periode te kunnen overbruggen.

 

Meer over Zantedeschia

Lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag