OEGSTGEEST – CANNOVA heeft afgelopen zomer flink aan de weg getimmerd in Europa. Zo staat de Oostenrijkse hoofdstad Wenen opnieuw vol met 80.000 kleurrijke Canna’s. En in Engeland heeft CANNOVA maar liefst vier keer de ‘Award of Garden Merit’ gewonnen. Een prestigieuze award, uitgegeven door de Royal Horticultural Society. De komende maanden kunnen we blijven genieten van de bijzondere bloem. Deze Canna bloeit namelijk door tot aan de eerste vorst. 

CANNOVA

Een bijzondere Canna

cannova

Award of Garden Merit

Maar liefst vier CANNOVA variëteiten, Red Shades, Yellow, Rose en Bronze Scarlet, wonnen afgelopen maand een Award of Garden Merit (AGM). Een prestigieuze, Engelse prijs die is uitgereikt door de Royal Horticultural Society (RHS).  Voorafgaand aan het winnen van de award is CANNOVA uitgebreid getest, waarbij de bijzondere canna zich heeft bewezen in het Noord-Europese klimaat.
Ook de deskundige jury van de RHS was positief over de verschillende variëteiten, Zij kende het AGM-predicaat toe. Planten maken kans op de award als zij aan een vijftal eisen omtrent resistentie, beschikbaarheid en houdbaarheid voldoen. Het AGM-predicaat is voor hoveniers, tuinarchitecten en consumenten een herkenbaar logo dat door veel Engelse tuincentra, kwekerijen en leveranciers gevoerd wordt.

 

80.000 CANNOVA’S

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen geniet al weken van 80.000 kleurrijke canna’s. Die bloeien op vele perken, rotondes en parken. Na het succes van vorig jaar, toen er 80.000 CANNOVA Orange Shades de stad sierden, is er dit jaar gekozen voor de variëteit Bronze Scarlet. De prachtige rode bloemen bloeien al vroeg in het seizoen en blijven vervolgens bloeien tot aan de eerste vorst.
De bloem heeft dus een hoge én een lange sierwaarde en wordt door steeds meer landschapsarchitecten en hoveniers gekozen om de ruimte op te fleuren.

CANNOVA is veredeld door veredelaar Takii. Meer informatie over de is te vinden op op de speciale site.Nog meer Canna

Meer weten over Canna, lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag:

Wenen bloeit met 80.000 Canna’s
Nieuw Cannova seizoen vol kleur