Cannova. Ieder jaar rond deze periode komen ze op: kriebels. Niet alleen voor het voorjaar, ook voor de start van het nieuwe cannovaseizoen. Cannovakriebels dus. Na de winterperiode kunnen we niet wachten om de tuin aan te kleden met kleur. En alsof het zo moet zijn… het sterke Canna-merk is weer volop verkrijgbaar. De verwachting is dat dit voorjaar vele tuinen exotisch en kleurrijk gevuld worden. Tot ver in de herfst.Cannova

Deze Canna-soort is er in acht kleuren, variërend tussen rood en geel. Met rassen als Bronze Scarlet, Red Shades, Rose, Mango, Orange Shades en sinds kort Bronze Orange. Dit diep oranjekleurige soort is bijzonder door de kleur van de bloemen die sterk afsteken bij het donkere blad van de plant.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Flamboyant

De oranje tint is een goede aanvulling op het huidige kleurenpalet van deze Canna waardoor er voor ieders tuin een geschikte variant te vinden is. De plant is een flamboyante en elegante verschijning, maar tegelijkertijd is deze geschikt voor elk type tuin; van modern tot romantisch. Daarnaast zeer geschikt als patioplant, in de volle grond of als oeverplant.

Sterke eigenschappen van Canna CANNOVA zijn de snelle ontwikkeling tot volle plant met de vele bloemstelen in doorlopende bloei. Ook is de exotische buitenplant door veredeling ontwikkeld tot een krachtige en perfecte plant zonder bladpunten, die is bestand tegen het koele Europese klimaat.

Wanneer je Cannova rond deze periode in de tuin plant, heb je er tot diep in de herfst veel plezier van.

cannova

Canna

Cannova onderscheidt zich van de standaard Canna-series door zowel uiterlijk als prestatie. Bovendien gedijt deze tropische plant ook zeer goed in een koeler zomerklimaat. Dit biedt mogelijkheden voor exporteurs om de afzetmarkt voor dit type product uit te breiden met landen in Noordwest-Europa.

cannova-seizoen

Uitbreiding van het assortiment

Veredelaar Takii is continu bezig met het optimaliseren en verder ontwikkelen van de CANNOVA® serie. In samenwerking met verschillende kwekers, introduceren zij dit seizoen CANNOVA® Scarlet. Een groenbladige canna, met dieprode bloemen.

Meer informatie is te vinden op de cannacannova-site.

CANNOVA is een product van Takii Seed. Bron filmpje: met dank aan Takii Seed.Nog meer Canna

Meer weten over Canna, lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag:

Wenen bloeit met 80.000 Canna’s
CANNOVA schittert in Engeland en Oostenrijk