De Kwakel – Deze zomer sieren maar liefst 80.000 Canna CANNOVA’s de stad Wenen. Het stedelijk groenbeheer heeft de exotische verschijning van veredelaar Takii dit jaar in het zomerassortiment opgenomen. Rotondes, perken, borders en parken, Canna CANNOVA® ‘Orange Shades’ is niet te missen in de wereldstad aan de Donau.

Canna

Canna Cannova

 

 

Bloei en herbloei
Robert Honeder, een bevlogen tuinman van de gemeente Wenen, onderbouwt waarom Canna CANNOVA aan de criteria voldoet en daarom de voorkeur geniet: “In mei beplanten wij de stad met het zomerassortiment. Een Canna die dan al knoppen heeft, vroeg bloeit en herbloeit heeft een hogere én langere sierwaarde. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar variëteiten die weinig onderhoud nodig hebben. CANNOVA is voor ons de standaard.” Zijn collega Stefan Wessely vult daarop aan: “Het assortiment moet een ‘weide karakter’ belichamen; luchtig, speels, beweeglijk en met verschillende hoogtes.” De dynamische CANNOVA blijkt een perfecte match te zijn.
Canna Cannova

Openbaar groen als podium voor bewustwording
Steeds meer gemeenten kiezen voor een groenere invulling om bij te dragen aan een gezonde, duurzame en klimaatbestendige leefomgeving voor haar inwoners. Een beperkt en traditioneel assortiment van ‘gemeentegroen’ maakt plaats voor een bonte mengeling van nieuwe variëteiten waar een strategisch plan achter schuilt, en waarbij aspecten als stadsimago, functionaliteit en educatie een grote rol spelen.
Wenen is sinds jaar en dag voorloper op het gebied van een actief ‘groenbeleid’. Ook wordt er in de Oostenrijkse hoofdstad veel aandacht besteed aan de bewustwording van het belang van een natuurrijke omgeving, met name bij de jonge generatie.In 2018 wéér CANNOVA in Wenen
CANNOVA® ‘Orange Shades’ is dit jaar nog tot midden oktober te bewonderen. Volgend jaar zal Canna CANNOVA® ‘Bronze Scarlet’, de rode variant met bronskleurig blad, de klassieke hoofdstad tooien.

Meer informatie over deze unieke Canna serie is te vinden via www.cannova.info

Nog meer Canna

Meer weten over Canna, lees dan ook deze artikelen op GroenVandaag:

Nieuw Cannova seizoen vol kleur
CANNOVA schittert in Engeland en Oostenrijk