CHEVETOGNE – Op donderdag 30 mei vindt de 16de editie van La Fête de Jardins & Loisirs plaats. Een van de meest bezochte tuinevenementen in België. Zo’n honderd standhouders tonen er hun kwalitatief hoogstaande producten voor de tuin en het buitenleven.

Liefhebbers kunnen luisteren naar boeiende infosessies van groenspecialist Luc Noël en landschapsarchitecte Julie Michiels.

11:00 uur: Julie Michiels: Nodig biodiversiteit uit in uw tuin.
12:00 uur: Luc Noël: De tuinen van de toekomst.
13:00 uur: Julie Michiels: Nodig biodiversiteit uit in uw tuin.
14:00 uur: Luc Noël: Uw zorgen in de tuin.
15:00 uur: Luc Noël: De beste tips voor een weelderige moestuin.

Om 14.00 uur geeft bloemstyliste en tuinboekenschrijfster Isabelle Olikier-Luyten een demonstratie over boeketten en florale arrangementen. Met bloemen en bladeren uit de tuin legt ze de link tussen boeketten en mixed-borders.

Bloemenpracht

La Fête de Jardins & Loisirs zet de bezoekers in de bloemetjes. Bloemencreaties van floristen Marc Noël en Sofia Tavarez decoreren het prachtig gerenoveerde kasteel rond het thema vreugde: een van de vier grootste universele emoties die de natuur ons geeft.
In de expobox staat een pop-up bloemenwinkel, waarin de 3 werelden van de ontwerpers Arnauld Delheille, Céline Moureau en Laurence Orban.

Cactusliefhebber

Cactusclub Peyote komt met 15 leden naar tuinevenement. Zij geven gedurende de hele dag verschillende demonstraties over hun club en cactussen/vetplanten. Heb je vragen? Stel ze gerust. Bovendien kan je er ook nog de leukste cactussen en vetplantjes kopen.

Provinciaal domein Chevetogne

Chevetogne is gelegen in één van de mooiste heuvellandschappen van de provincie Namen. Het ligt tussen Rochefort en Ciney. Een zeer bijzondere bestemming voor een aangename dag uit.
Dit domein is een ode aan de natuur en de tuinen. Ontdek de landschapstuin, de woodland garden, de haagbeukenlaan, de Hervé Bazin-tuin, de geneeskrachtige plantentuin, de braamstruikentuin… en nog veel meer.

Meer informatie op: La Fête de Jardins & Loisirs.