CHEVETOGNE  – Op zondag 28 mei vindt de 14de editie van het tuinevent La Fête de Jardins & Loisirs plaats op het domein van Chevetogne. Het provinciaal domein behoort tot de mooiste van België. 

 

Tuinevent Chevetogne

Het tuinevent geniet een benijdenswaardige reputatie door de kwalitatief hoogstaande producten voor de tuin en het buitenleven van een 100-tal exposanten. Het is dan ook een onuitputtelijke inspiratiebron voor de jaarlijks 15.000 bezoekers.

chevetogne tuinevent

Het domein van Chevetogne
Chevetogne is gelegen in één van de mooiste heuvellandschappen van de provincie Namen (tussen Rochefort en Ciney) in België.
Dit domein van circa 550 hectaren is een ode aan de natuur en de tuinen. De oorspronkelijke verscheidenheid van landschappen is aangevuld met thematische tuinen: de landschapstuin, de woodland garden, de haagbeukenlaan, de Hervé Bazin-tuin, de geneeskrachtige plantentuin en de braamstruikentuin.

Behalve wandelingen in deze tuinen is er ruim gelegenheid voor relaxen, vermaak en sport, zoals tennissen, basketballen, voetballen, minigolfen. Kanovaren en boottochtjes behoren ook tot de mogelijkheden.

 

chevetogne tuinevent

 

Bezoek het domein van Chevetogne
GroenVandaag geeft vier kaarten weg voor gratis toegang tot het tuinevent La Fête de Jardins & Loisirs.
Liefhebbers kunnen een mail sturen naar onze redactie om in aanmerking te komen voor 2x 2 vrijkaarten.
Wij zullen zondag 21 mei de winnaars selecteren.

Ons mailadres: redactie@groenvandaag.nl

La Fête de Jardins & Loisirs
Chevetogne
Rue Pirchamps, 1
5590 Chevetogne
België
www.domainedechevetogne.be

 

chevetogne tuinevent

 

Thema dit jaar is het gazon
Het gazon is het hart en kroonjuweel van de tuin. Elke tuinbezitter droomt wel van een verzorgd, stralend groen grasveldje. Een gazon moet echter ook functioneel zijn. Het wordt immers talloze keren betreden, er wordt op gebarbecued en kinderen willen er naar hartenlust op ravotten. Het moet dus tegen een stootje kunnen.
Ook de weersomstandigheden beïnvloeden de toestand van het gazon. Droge zomers en een koude winters kunnen gras beschadigen. Daarom is de juiste zorg om het gezon gezond te houden. 
En daar knelt de schoen nog wel eens. Niet iedereen weet hoe een gazon precies te verzorgen Daarom kan op La Fête de Jardins & Loisirs iedereen terecht voor nuttige gazontips. Van de beste experts.

La Fête de Jardins & Loisirs wordt georganiseerd door het gelijknamige en in België toonaangevende tuinblad Jardins & Loisirs.