Kerstfilm – Chrysal ondersteunde op Foute Kersttruiendag de actie van Save the Children met een kerstfilm vol met foute kersttruien. Chrysal draagt dit goede doel een warm hart toe en doneerde niet alleen met een kerstfilm, maar ook met foute kersttruien en een geldbedrag.

Kerstfilm

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Save the Children en foute kersttruien

15 december is door het goede doel Save the Children uitgeroepen tot Foute Kersttruiendag. Op en rond Foute Kersttruiendag worden in heel Nederland acties georganiseerd om geld in te zamelen voor kinderen die in de kou staan. Iedereen die op 15 december een foute kersttrui aantrekt en 3 euro doneert voor kinderen in de kou, doet mee met Foute Kersttruiendag en maakt de wereld ‘better with a sweater’.

Kinderen

Voor kinderen op de vlucht in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan, en op de Balkan is de kou een nieuwe zorg na alle ellende die ze al hebben meegemaakt. Ze lopen op slippers en in zomerkleding door de ijzige kou, sneeuw en regen. Voor hen is er geen verschil tussen binnen en buiten, want hun tentjes zijn provisorisch gemaakt van zeil, karton en hout. Er is geen mogelijkheid om de kou te ontvluchten, waardoor veel kinderen last krijgen van onderkoeling, infecties, longaandoeningen, maar ook psychische problemen zoals chronische stress en depressies.
Save the Children is overal waar kinderen op de vlucht hen nodig hebben en mobiliseert hulp om warme kleding, dekens, winterbestendige tenten, kachels, brandstof, water en maaltijden uit te delen aan kinderen in de kou.

“Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft ieder kind recht op goed onderwijs. Overal en altijd. Te veel kinderen gaan helaas nog niet naar school, en op te veel plekken is de kwaliteit van het onderwijs niet goed genoeg.” Save The Children.

Lees ook dit artikel op Groenvandaag: “Elke druppel telt”: bezorgt kinderen zuiver water.

Meer over kerstbomen

Lees ook deze berichten op GroenVandaag:

De Spar: klein en fijn

Fred’s Choice: de mysterieuze Dwergspar