NAARDEN – Chrysal ondersteunde op Foute Kersttruiendag de actie van Save the Children met een kerstfilm vol met foute kersttruien. Chrysal draagt dit goede doel een warm hart toe en doneerde niet alleen met een kerstfilm, maar ook met foute kersttruien en een geldbedrag.

[youtube id=”JM1-y6uODxo” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Save the Children en foute kersttruien

15 december is door het goede doel Save the Children uitgeroepen tot Foute Kersttruiendag. Op en rond Foute Kersttruiendag worden in heel Nederland acties georganiseerd om geld in te zamelen voor kinderen die in de kou staan. Iedereen die op 15 december een foute kersttrui aantrekt en 3 euro doneert voor kinderen in de kou, doet mee met Foute Kersttruiendag en maakt de wereld ‘better with a sweater’.

Save the Children

Voor kinderen op de vlucht in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan, en op de Balkan is de kou een nieuwe zorg na alle ellende die ze al hebben meegemaakt. Ze lopen op slippers en in zomerkleding door de ijzige kou, sneeuw en regen. Voor hen is er geen verschil tussen binnen en buiten, want hun tentjes zijn provisorisch gemaakt van zeil, karton en hout. Er is geen mogelijkheid om de kou te ontvluchten, waardoor veel kinderen last krijgen van onderkoeling, infecties, longaandoeningen, maar ook psychische problemen zoals chronische stress en depressies.
Save the Children is overal waar kinderen op de vlucht hen nodig hebben en mobiliseert hulp om warme kleding, dekens, winterbestendige tenten, kachels, brandstof en maaltijden uit te delen aan kinderen in de kou.