Elke druppel telt – Water is een waardevolle hulpbron, die met verantwoordelijkheid en zinvol benut moet worden. In vele gevallen is dat zelfs van levensbelang: zuiver water, toiletten en een goede hygiëne zijn voor de overleving en ontwikkeling van kinderen cruciaal.
Toch hebben wereldwijd zo’n 663 miljoen mensen geen toegang tot een permanente waterbron en schoon water. Kleine kinderen zijn het grootste slachtoffer: vuil drinkwater en onhygiënische levensomstandigheden kunnen o.a. ziektes veroorzaken en zijn bijgevolg levensgevaarlijk.
Dagelijks sterven meer dan 700 kinderen aan te vermijden ziektes, die veroorzaakt werden door verontreinigd water of een gebrekkige hygiëne.

Elke druppel telt

water unicef gardena

Zuiver water

Wereldwaterdag

De Wereldwaterdag op 22 maart herinnert ons eraan dat toegang tot zuiver water een mensenrecht is en deel uitmaakt van het Kinderrechtenverdrag van de VN. “Elke druppel telt.”
Op die dag begint het langdurige partnerschap van GARDENA en UNICEF met als eerste doelstelling om in de volgende drie jaar ca. 150.000 mensen toegang tot zuiver drinkwater te geven. Beide partners brengen hun expertise samen: al meer dan 50 jaar is GARDENA een van de leidinggevende fabrikanten van intelligente, innovatieve producten en systemen voor tuinonderhoud en -irrigatie.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Generaal Middendorp roept op tot groen denken

Watervoorziening

UNICEF is de belangrijkste hulporganisatie voor watervoorziening en hygiëne in noodsituaties. Het kinderfonds van de Verenigde Naties zet zich al jarenlang wereldwijd in voor de verbetering van de watervoorziening, van sanitair en fundamentele hygiëne, hoofdzakelijk voor uiterst hulpbehoevende gezinnen in de armste landen.

 

“Elke druppel telt”: GARDENA en UNICEF bezorgen kinderen zuiver water
Start van een langdurig partnerschap op Wereldwaterdag op 22 maart 2018

 

water unicef gardena

UNICEF

Binnen dat partnerschap ondersteunt GARDENA het wereldwijde WASH-programma (water, sanitair en hygiëne) van UNICEF met een aanzienlijke bijdrage. Met WASH zorgt UNICEF bijvoorbeeld voor de watervoorziening in dorpen, in Afrikaanse landen zoals Ethiopië en Zuid-Soedan. Scholen worden uitgerust met sanitaire installaties zodat zo veel mogelijk kinderen naar school kunnen.
In noodsituaties of bij natuurrampen brengt UNICEF dagelijks duizenden liters water naar vluchtelingenkampen, helpt het ziekenhuizen en zorgt het voor de reparatie van water- en sanitaire systemen.
In de voorbije drie jaar heeft UNICEF ertoe bijgedragen dat wereldwijd meer dan 49 miljoen mensen in nood toegang tot zuiver water kregen. Het partnerschap van GARDENA en UNICEF staat in het teken van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG). Eén doelstelling hiervan is tegen 2030 alle mensen op duurzame wijze water en sanitaire voorzieningen ter beschikking te stellen.

Citaten

Suzanne Laszlo – Directeur UNICEF Nederland: “We zijn trots op deze nieuwe internationale samenwerking met Gardena. Water en het zinvolle gebruik van deze grondstof is essentieel voor de toekomst van kinderen. Helaas sterven er wereldwijd nog steeds heel veel kinderen omdat ze geen toegang hebben tot schoon water of sanitaire voorzieningen. Samen met Gardena gaan we ons de komende jaren inzetten voor deze kinderen. We kijken uit naar de samenwerking en het resultaat van dit mooie partnership!”

Paul Rebergen, Commercieel Directeur GARDENA Nederland: “Water is een waardevolle hulpbron, waarmee we bedachtzaam moeten omspringen. Daarom helpen wij met onze producten tuinbezitters om de irrigatie van hun planten zo efficiënt mogelijk te maken. UNICEF levert waardevol werk om de ernstige problemen met de voorziening van levensbelangrijk drinkwater te verhelpen. Dat willen wij als verantwoordelijke onderneming in het kader van duurzaamheid ondersteunen. De Wereldwaterdag 2018 is het begin van een langdurig partnerschap.”

Lees ook dit artikel: Chrysal steunt Save the Children met kerstfilm.

Meer informatie: www.unicef.com

Fotobijschriften
– 01. Meisje drinkt water uit een kraan in Malawi. © UNICEF/UN040979 : www.unicef.com.
– 02. Medewerkers van GARDENA en UNICEF in Duitsland, Oostenrijk en Nederland bij de lancering van het partnerschap. V.l.n.r. Jasper Bröker, Jeroen Klomp, Alwin van der Pluym, Heribert Wettels, Joachim Heppler, Christian Schneider en Astrid Koch.

– 03. Medewerkers van GARDENA in Ulm (Duitsland) vormen samen met lokale schoolkinderen een waterdruppel om hun steun aan UNICEF te illustreren.

Fotocredit: UNICEF/Stefano Chiolo