Chrysanthemum Day 2021 – Vandaag, 9 september, is dé dag van de Chrysant. Deliflor, marktleider in de veredeling en vermeerdering van chrysanten grijpt deze dag wederom aan om ‘Chrysanthemum Day’ internationaal te vieren. In samenwerking met Flower Circus en masterflorist Max Hurtaud zal een wervelende online show worden neergezet die via de Facebookpagina van zowel Deliflor als Flower Circus live te volgen is vanaf 15.00 uur CET.

Chrysanthemum Day 2021

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de show: stel hier uw herinnering in op Facebook Max Hurtaud, met een derde plaats in de Belgische bloemistencup 2020 een zeer talentvolle arrangeur, zal meerdere creatieve arrangementen maken met enkele bekende maar zeker ook nieuwe chrysantenrassen van Deliflor om bloemisten en andere geïnteresseerden te inspireren.

chrysanten

Chrysantenshow

De show zal op geheel eigen wijze gehost worden door John Elstgeest van Flower Circus. Tevens zullen er diverse personen uit de gehele keten, van teler tot bloemist digitaal aanwezig zijn om dit internationale feest mee te vieren.

Geertje Stienstra

In 2020 heeft Deliflor in samenwerking met Flower Circus en arrangeur Geertje Stienstra voor de eerste keer uitgebreid deze Chrysanthemum Day gevierd.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De keizer van Japan

Chrysanthemum Day, ook wel bekend onder de Japanse naam ‘Kiku no Sekku’ is een van de 5 heiligefestivals in Japan en heeft zijn oorsprong dus in Japan. Het wordt gevierd op de 9e dag van de 9e maand en is voor het eerst georganiseerd in 910 door het Keizerlijk huis van Japan. De chrysant is al heel lang het symbool van de Keizer van Japan en de Keizerlijke familie.

Symboliek

Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur als een flinke dosis geluk in huis. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar ook heel leuk om cadeau te geven. Bron: mooiwatbloemendoen.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Hollandse chrysanten stelen FlowerFestival in St. Petersburg