Hollandse Chrysanten – Hollandse Chrysanten in Rusland. Op 12 juni vierde Rusland de dag van de Onafhankelijkheid. Van staatswege werd St. Petersburg aangewezen voor een feestelijke parade met een groot FlowerFestival. Nederlandse chrysanten speelden een hoofdrol in deze parade.
De vermaarde Russische bloemkunstenaars Vladimir en Alexandr Bermjakovy werden ingezet om te werken met dit veelzijdige Nederlandse product.

Hollandse Chrysanten

hollandse chrysanten
Praalwagen

Zij openden de persconferentie – waarin de parade aan de media gepresenteerd werd – met het ter plekke maken van bloemwerk op basis van chrysanten. Foto’s hiervan werden gretig gepubliceerd. Ook brachten ze de chrysant onder de aandacht tijdens de dag van de bloemisten, in bloemschikwedstrijden en was er een praalwagen vol bloemen.

FlowerFestival

De reactie van Vladimir Bermjakov: “Fantastisch!!! Dit is een feest voor bezoekers en een feest voor bloemisten met het geweldige assortiment van JustChrys als kers op de taart! Met deze prachtige bloemen wilden wij niet alleen werken, maar ook dansen: daarom heb ik ze ook als eerbetoon in een dans opgenomen.”

JustChrys

JustChrys is de promotiecampagne voor die uitgevoerd wordt door Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de internationaal opererende veredelaars en vermeerderaars van chrysanten en Nederlandse chrysantenkwekers.

Fotocredits: Elena Metla

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Symboliek

Met de stijlvolle chrysanten haal je zowel eindeloos veel kleur als een flinke dosis geluk in huis. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar ook heel leuk om cadeau te geven. Bron: mooiwatbloemendoen.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Chrysanthemum Day 2021 met masterflorist Max Hurtaud

Japan

Weetje:  Chrysanten zijn al heel lang het symbool van de Keizer van Japan en de Keizerlijke familie. Speciaal rond de bloem is er een feestdag die in 910 voor het eerst georganiseerd werd door het Keizerlijk huis van Japan.