Extreme zomer – Het lijkt elk jaar nog weer sterker te worden, de enorme weersverschillen in de zomer. Lange perioden met droogte, extreme hitte, zomerstormen en heftige regenbuien met hagel en blikseminslagen. Het klinkt een beetje vreemd maar de tuin lijkt er alleen maar sterker van te worden. Na de heftigste zomerstorm sinds 100 jaar, konden we onze ogen bijna niet geloven. De vaste planten borders hadden helemaal niets geleden en op een enkele tak na bleken bomen en struiken uiterst buigzaam.

Extreme zomer

Tuinen nog nooit zo bloemrijk

Het is een mooie zomer in Appeltern. De tuinen zijn nog nooit zo bloemrijk geweest. Bezoekers zijn erg enthousiast over al het oude maar ook over al het nieuwe wat steeds toegevoegd wordt. De Wilde Weelde Wereld, Schilderen met planten en de Festivaltuinen gooien hoge ogen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 4 tips om je tuin klaar te maken voor de zomer

Bomen die vlammen

Vooralsnog is dit seizoen niet voorbij. Eerst nog een warme zomer en kleurrijke herfst . Er gebeurt veel in deze periode. De oogst, de aanleg van de wintervoorraad, de bomen die vlammen en de paddenstoelen die opschieten tussen het blad. Elke dag zal anders zijn. Heerlijke geuren en kleuren. Met een beetje geluk gaat deze herfst de zomer voorbij.

ben-van-ooijenBen van Ooijen
directeur van
De Tuinen van Appeltern

images @BenvanOoijen

kleine tuin

Bloemenpark Appeltern: wel 200 inspiratietuinen.

Appeltern, beleef het

Ontdek het mooiste bloemenpark van Nederland en laat je inspireren! In de kleurrijke wereld vind je meer dan 100 modeltuinen, indrukwekkende doorkijkjes en prachtige waterpartijen. Van romantisch, puur natuur tot heel modern; je geniet van steeds weer nieuwe sferen. Elk jaar legt het park bijzondere tuinen aan met de nieuwste trends, maar er zijn ook tuinen van meer dan 30 jaar oud die al echt karakter hebben. Appeltern biedt alle informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends.