Extreme zomer – Het lijkt elk jaar nog weer sterker te worden, de enorme weersverschillen in de zomer. Lange perioden met droogte, extreme hitte, zomerstormen en heftige regenbuien met hagel en blikseminslagen. Het klinkt een beetje vreemd maar de tuin lijkt er alleen maar sterker van te worden. Na de heftigste zomerstorm sinds 100 jaar, konden we onze ogen bijna niet geloven. De vaste planten borders hadden helemaal niets geleden en op een enkele tak na bleken bomen en struiken uiterst buigzaam.

Extreme zomer

Tuinen nog nooit zo bloemrijk

Het is een mooie zomer in Appeltern. De tuinen zijn nog nooit zo bloemrijk geweest. Bezoekers zijn erg enthousiast over al het oude maar ook over al het nieuwe wat steeds toegevoegd wordt. De Wilde Weelde Wereld, Schilderen met planten en de Festivaltuinen gooien hoge ogen.

Bomen die vlammen

Vooralsnog is dit seizoen niet voorbij. Eerst nog een warme zomer en kleurrijke herfst . Er gebeurt veel in deze periode. De oogst, de aanleg van de wintervoorraad, de bomen die vlammen en de paddenstoelen die opschieten tussen het blad. Elke dag zal anders zijn. Heerlijke geuren en kleuren. Met een beetje geluk gaat deze herfst de zomer voorbij.

ben-van-ooijenBen van Ooijen
directeur van
De Tuinen van Appeltern

images @BenvanOoijen

Nog meer over de Tuinen

Lees ook Lessen in De Oude Tuin van Appeltern