LISSE – Dahlia’s. De zomer is officieel begonnen en we hebben al wat warme dagen achter de rug. Meer bezoekers weten Landgoed Keukenhof te vinden om te genieten van de natuur. Ze maken een wandeling in de schaduw van de prachtige bomen en nemen na afloop een drankje op het terras van de Hofboerderij. Ook is er voor de kinderen genoeg te beleven. Speurtocht over het landgoed, de kabouterwandeling of knuffelen met de dieren van de kinderboerderij.Dahlia’s

Maar de grootste attractie blijft toch wel de dahliatuin. Die gaat binnenkort weer bloeien, en is een stuk groter dan afgelopen jaar. Van half juli tot oktober kunnen bezoekers van Kasteel Keukenhof genieten van een prachtige dahliatuin. In de tuin van het kasteel en het Frederik’s Hof zijn zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s geplant. Dat zorgt straks voor een prachtige tuin vol zomerbloemen.

Prachtige dahliaweelde in een historische omgeving.

 

dahlia's  dahlia's

 

Ook de Lissese rotondes van de Westelijke Randweg en Heereweg, de toegangsweg naar het landgoed, zijn vol geplant met verschillende kleuren dahlia’s. Straks kan iedereen genieten van een overweldigende kleurenpracht.

Dahliadagen op landgoed Keukenhof

De zomerbloemen bloeien tot in de maand oktober. Het landgoed Keukenhof is dagelijks gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen kosteloos parkeren op het parkeerterrein bij Kasteel Keukenhof.

De speciale Keukenhof Dahlia Weken zijn dit jaar van 10 augustus 2020 tot 17 oktober.

 

dahliadagen  dahlia  dahliadagen

 

Bol of knol?

Dahlia’s bloeien vanaf half juli tot de eerste nachtvorst, mits er iedere week de uitgebloeide bloemen uitgehaald worden en er voldoende zon en water is. De dahlia is een zomerbloeiende bloembol. Bol? Eigenlijk is het een knol, maar door de meeste mensen, om het simpel te houden, een bol genoemd. Om in de zomer van waanzinnig mooie bloemen te kunnen genieten moeten de bollen in het voorjaar geplant worden. Eind mei is het laatste plantmoment. Het planten kan in potten om je terras en balkon gezellig te maken. Je kunt ze ook een mooi plekje in de tuin geven.

 

dahliadagen dahliadagen dahliadagenMeer over dahlia’s?

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: