OEGSTGEEST – David Attenborough, een leven op onze planeet. Decennialang liet David Attenborough miljoenen mensen kennismaken met de rijkdom en pracht van onze planeet. Nu, op 94-jarige leeftijd, komt deze wereld beroemde bioloog en tv-persoonlijkheid, met een zeer persoonlijk boek: Een leven op onze planeet.

Een leven op onze planeet

David Attenborough

David Attenborough

David Attenborough is een van de invloedrijkste en meest bewonderde sterren van de Britse televisie. Zijn carrière omspant bijna zeventig jaar en hij won talloze prijzen en onderscheidingen. Life, Frozen Planet, Planet Earth en Blue Planet behoren tot de meest bekeken natuurprogramma’s aller tijden. Een leven op onze planeet is geschreven in samenwerking met regisseur en wetenschapsjournalist Jonnie Hughes.

Voor het eerst staat Attenborough stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

david attenborough

Urgent en hoopvol

Een leven op onze planeet is een krachtig relaas uit eerste hand over wat er aan natuur verloren is gegaan in de tijdspanne van een mensenleven. Tegelijkertijd geeft Attenborough zijn visie op hoe we onze fouten kunnen rechtzetten. Dat maakt zijn boodschap behalve urgent ook hoopvol; al staan we voor de grootste uitdaging ooit.

 

David Attenborough: ’De natuur heeft altijd voor ons gezorgd. Nu is het de hoogste tijd dat wij voor de natuur gaan zorgen. We zijn de laatste generatie die het tij kan keren.’

 

Dit is een boek dat de wereld nodig heeft. We moeten onze beseffen welke verwoestende impact de mens op de natuur heeft, en we zullen ingrijpende plannen moeten maken om het tij te kunnen keren voor een leven op onze planeet voor toekomstige generaties.

Titelinformatie
-gebonden met stofomslag
-256 blz.
-ISBN 978 90 245 9207 4
-ook als e-book beschikbaar

Een uitgave van Uitgeverij Luiting-Sijthoff

Wereld Natuur Fonds Nederland

  • Een leven op onze planeet is tot stand gekomen door uitgebreide samenwerking met Wereld Natuur Fonds Nederland.Van elk verkocht exemplaar komt €1 ten goede aan WWF.
  • Behalve het boek is er ook een tv-documentaire gemaakt. De première van de documentaire A Life on Our Planet is vanaf 28 september 2020 in theaters in Nederland en België te zien; en daarna beschikbaar op Netflix.

Fotocredits bij dit artikel
-introfoto: Emma Miller, op Unsplash
-foto oceaan: Vladan Sredic, op Unsplash