De duurzame scheurkalender -Als je geen kalender aanschaft, dan bespaar je indirect op de grondstof en energie die nodig is voor de productie van de kalender. Je bespaart geld dat je weer kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het planten van bomen.

De duurzame scheurkalender

Als je wel een duurzame scheurkalender koopt, geef je de ontvanger of jezeldf een aantal duurzame adviezen waardoor je die gemaakt schade over compenseert. Bovendien krijg je tis hoe je duurzaam kunt omgaan met de gescheurde velletjes.

Eeuwig

Wordt de kalender dit jaar niet gebruikt, dan kan je hem volgend jaar of zelfs in een schrikkeljaar gebruiken. De pagina’s zijn alleen voorzien van data en niet van dagen en jaartal. Je hoeft de kalander niet weg te gooien na een jaar. Je hoeft zelfs niet te beginnen op 1 januari. De duurzame scheurkalander is eigenlijk voor de eeuwigheid… als dat niet duurzaam is.

de duurzame scheurkalender

scheurkalender met ‘eeuwigheids’-waarde

Bron van duurzame inspiratie

Deze kalender is bedoeld om te inspireren, te prikkelen, te delen en om scheurenderwijs een duurzamere wereld dichterbij te halen. De duurzame scheurkalander bevat 365 tips, tricks, puzzels, weetjes, recepten, boeken, dilemma’s, DIY en meer om milieuvriendelijker en duurzamer te leven.

Tolhuis

De duurzame scheurkalenderr is gemaakt door Tolhuis, Dutch Design with a Story. Tolhuijs ontwerpt via de omgekeerde wereld. Zij maken geen ontwerp en voegen daarna de materialen toe zoals meeste ontwerpers doen. Tolhuis maakt met voor handen is. Ontwerpt vanuit het materiaal en de productie mogelijkheden, met als resultaat een voor de klant interessant product. Tolhuijs’ stijl wordt gekenmerkt als ‘simpel, stoer en eerlijk’.

De duurzame scheurkalender kan je via internet aanschaffen voor 16,95.

Duurzame voornemens: Go Veganuary

Morgen is het 1 januari. Volgens de duurzame scheurkalender een geweldige gelegenheid om je eerste duurzame voornemen in praktijk te brengen. Maak van Januari Veganuary. Dierlijke producten is een van de beste manieren om het milieu te redden. Dus skip voor een maand zuivel, eieren, vis en vlees.