De orchidee – Niemand kan echt zeggen hoe oud deze op één na grootste plantenfamilie ter wereld is. Wat we wel weten is dat de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden. Daar groeien de verschillende soorten in de bomen en op de rotsen. Op basis van deze natuurlijke soorten zijn de orchideeën ontwikkeld die nu in de winkels te koop zijn.

orchidee

Orchidee

Kleuren en vormen

Wat de gewenste stijl ook is, deze elegante sierplant past altijd. Er zijn meer dan 25.000 soorten. De bloem is er in indrukwekkende kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zen wit. Zelfs aan een tijgerprintje is gedacht.

Symboliek

De plant staat voor zuivere vriendschap. Wanneer Brazilianen hem cadeau geven, geven ze een kus voor iedere bloem. Naast kussen en bloemen geeft men met een plant trouwens ook stijl; de sierlijke plant was namelijk de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Dus is er een orchideetje, dan is een stijlicoon nooit ver weg.

Zo geniet u extra lang van orchideeën

    Snijd 1 cm van de stengel af en zet de plant in schoon lauw water.
    Herhaal dat iedere vijf dagen.
    Gebruik geen snijbloemenvoedsel.
    Raak het kwetsbare binnenste van de bloem niet aan; zo wordt snelle verwelking voorkomen.
    Houd de bloem uit de buurt van direct zonlicht, de centrale verwarming en de fruitschaal.

Bron: mooiwatbloemendoen.nl

 

orchidee

Nederland orchideeënland

Nederland is het land waar veruit de meeste potorchideeën worden geteeld. Per week telen en verhandelen we in Nederland 2,4 miljoen potorchideeën. Dat is toonaangevend in Europa. Deze opkweek wordt gedaan in de meest moderne en geavanceerde kwekerijen. In totaal zijn dat ruim tachtig bedrijven verspreid over heel ons land. In Nederland kweken wij potorchideeën in kassen op in de meest ideale omstandigheden.

Orchideeën komen over de gehele wereld voor. Van tropisch warme oorden tot koude plekken en in de bergen. Zelfs op Antarctica zijn orchideeën gevonden. Wereldwijd bestaan er meer dan 25.000 soorten.

Bron: Royal FloraHolland