OEGSTGEEST – Het is bijna onwerkelijk hoe sommige orchideeën gelijkenissen vertonen met andere levende wezens, bijvoorbeeld vogels en insecten. Er bestaat zelfs een ‘ballerina’-orchidee. De misschien wel meest verbazingwekkende gelijkenissen zijn die met de apengezichten.

Orchideeën

aap-orchidee

 

 

GroenVandaag is niet het eerste platform waar dergelijke gelijkenissen op zijn verzameld, en het zal ook niet het laatste platform zijn. Voor meer uitzonderlijke beelden, zie bijvoorbeeld Aliexpress.com en de GroenVandaag facebook-pagina.

 

 

Filmpje over de teelt van de orchidee
Onze kennis van de orchidee is groter dan die van andere planten. Dat we de plant beter niet in direct zonlicht zetten, dichtbij de centrale verwarming en de fruitschaal zijn verzorgingstips die tot onze parate kennis horen. Maar waar we minder of niets van weten is hoe orchideeën worden gekweekt. Misschien is het daarom leuk om deze film, gemaakt door Ter Laak Orchids, eens te bekijken.

 

 

Symboliek
De plant staat voor zuivere vriendschap. Wanneer Brazilianen hem cadeau geven, geven ze een kus voor iedere bloem. Naast kussen en bloemen geeft men met een plant trouwens ook stijl; de sierlijke plant was namelijk de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Dus is er een orchidee, dan is een stijlicoon nooit ver weg.

TIP: Orchideeënhoeve
Wilt u van deze prachtige bloeiers genieten dan is een uitstapje naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest (Flevoland) alle moeite waard. U loopt in grootse tropische tuinen bij wijze van spreken van werelddeel naar werelddeel. Werelden vol kleur, waarin duizenden soorten hun pracht tonen.

Voor meer informatie: www.orchideeenhoeve.nl.

 

Meer lezen over orchideeën, lees deze artikelen op GroenVandaag:
Tuinorchideeën seizoen start met introductie Calanthe
Natuurlijke orchideeën, 100% biologisch gekweekt