Kalanchoë Garden. Kalanchoë Garden, de ideale terrasplant. Zoals de Nederlandse naam woestijnroos al doet vermoeden, gaat deze bloeiende vetplant moeiteloos om met droge, warme periodes. Erg fijn, want een weekje zonder water is geen probleem.
Aan een woestijnroos verschijnen honderden kleurrijke bloemetjes. En na de bloei geef je de plant een plekje in de slaapkamer. Doordat het groene blad juist ’s nachts zuurstof produceert, bevordert de Kalanchoë een beter slaapkamerklimaat.in pot

Woestijnroosjes

Woestijnroosjes zijn graag geziene gasten in huis. Vanaf half mei tot eind september zijn er nu ook soorten speciaal voor tuin, balkon en terras; de zogenoemde Kalanchoë ‘Garden’. De sterke vetplantjes hebben stevig, donkergroen, glanzend blad waartegen de bloempjes prachtig afsteken.
Ze zijn in veel verschillende tinten verkrijgbaar. De hoofdkleuren zijn rood, roze, geel, wit en paars. De kleinste Kalanchoë ‘Garden’ is 10 cm hoog, de grootste 25 cm.

tuin en terras

Veelzijdig

Woestijnroosjes zijn veelzijdig en passen binnen diverse stijlen. Of je nu houdt van een Ibiza-uitstraling of een retrolook. Ook een zomerse tafel vol hapjes en drankjes krijgt een feestelijke uitstraling met een paar Kalanchoës. Pluk gerust wat bloemetjes van en strooi ze nonchalant over tafel voor een extra zomers effect.

woestijnroos sfeer

Gemakkelijk

De meeste woestijnroosjes groeien van oorsprong in droge savanneachtige gebieden met grote temperatuurverschillen van wel 35°C tussen dag en nacht. Geen wonder dat het een enorm sterke vetplant is die goed tegen felle zon kan en die je zonder omkijken ons Nederlandse klimaat dag en nacht op de buitentafel kunt laten staan.
In de dikke blaadjes slaat de plant vocht op en dat betekent dat woestijnroosjes goed bestand zijn tegen droogte. Je hoeft dus veel minder vaak water te geven. Eens per week is doorgaans voldoende. Tijdens extreme droogte en hitte misschien een keertje extra.

tuintafel

Bonus

Zijn de Kalanchoës uitgebloeid? Geef ze een nieuwe bestemming als groene vetplant, bijvoorbeeld in de slaapkamer. In tegenstelling tot bij de meeste kamerplanten produceert het blad van de woestijnroos juist in de nachtelijke uren veel zuurstof (via het proces van fotosynthese). Een ideale slaapkamerplant want wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat extra zuurstof een diepere slaap bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert.

Kalanchoë Garden

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Instagram en Facebook.Vrolijke Woestijnroos-actie

Terrassen weer open

Na alle ellende die de corona-pandemie met zich mee heeft gebracht, is er eindelijk een beetje verlichting voor de Horeca. De terrassen mogen op 28 april 2021, vanaf 12.00 uur weer gedeeltelijk open. Horecaondernemers in Nederland zetten de puntjes op de i voor het moment dat ze eindelijk weer gasten buiten mogen verwelkomen. Vloer, meubilair en windschermen worden nog een keertje extra schoongemaakt, zodat terrasbezoekers zich extra welkom voelen. Om daarbij te helpen, maken leden van het kwekers- en veredelaarscollectief Always Kalanchoë een ronde langs strandtenten en terrassen in steden en dorpen. Ze bieden spontaan kleurrijke vetplanten aan om terrastafels extra fleur te geven.
Paul Ras, woordvoerder van Always Kalanchoë: “We zijn ontzettend blij dat de horeca, na zo’n lange tijd, buiten weer open gaat. Het is voor onze kwekers een mooie gelegenheid hun lokale ondernemers te helpen. We hopen op goed weer en volle terrassen. Kalanchoës, ook wel woestijnrozen genoemd, zijn bij uitstek geschikt om het terras op te vrolijken en doordat ze water opslaan in hun blad, bloeien ze moeiteloos de hele zomer door.”
In onder meer Alkmaar, Den Haag, Delft, Middelburg, Schagen, Heerhugowaard, Hoek van Holland en het Westland zijn talloze horecaondernemers verrast met de kleurrijke terrasplanten.