Corso-Dahlia – “Waarom is de informatie over de corso-dahlia eigenlijk niet gebundeld?” Die vraag stelde een groep corsomensen in Zundert zich eind 2019. Dit leidde tot een project waar deze groep met veel enthousiasme de schouders onder zette. Een boek, waarin alle kennis over deze bijzondere bloem bij elkaar gebracht wordt, moest er komen! Zo is de kennis gewaarborgd. De Dahlia Gids is het kleurrijke resultaat.

De wereld van de Corso-Dahlia

Unieke Gids

De Dahlia Gids neemt je mee in de wereld van de corsodahlia. Welke dahlia is het meest geschikt voor de creatie? Welke bloem is geschikt om te verven? En met welke bloem doe je dat beter niet? Wat is het effect van zon of schaduw op de bloem? De Dahlia Gids geeft je de antwoorden, helpt je bij het maken van de juiste keuzes en inspireert je de dahlia eens op een andere manier te verwerken. Maar ook voor een goede teelt, met een hoge productie van de dahliaplant, wijst deze gids de weg. Alle kennis over een optimale dahliateelt is gebundeld in de gids.

Must have

De wereld van de Corso-Dahlia is heel dynamisch. Soorten verdwijnen, nieuwe soorten worden ontwikkeld, nieuwe technieken worden geïntroduceerd. De Dahlia Gids heeft daarom de vorm gekregen van een ringbandmap met een losbladig systeem, waarmee de gids up-to-date gehouden kan worden. Deze must-have voor op de ontwerptafel, op het bloemenveld, op de bouwplaats en thuis in de kast is vanaf nu te bestellen, voor €37,50 via www.dahliagids.nl.

Presentatie

Op zaterdag 17 december om 16:00u vindt de presentatie van de Dahlia Gids plaats bij Het Wapen van Zundert. Na de uitreiking van de eerste exemplaren is het mogelijk om reeds bestelde exemplaren hier af te halen, of om de gids ter plekke aan te schaffen. Ook op zondag 18 december tussen 10:00u en 17:00u, tijdens de Fototentoonstelling Corso Zundert 2022, is er de mogelijkheid het boek hier af te halen of aan te schaffen.

Voor de liefhebbers, in een andere context verscheen er eerder een bijzonder boek over de tulpenteelt, een uitgave van de Bollenacademie.

fotocredits, Corso Zunder, Erwin Martens

Corso Zundert

Corso Zundert is het grootste bloemencorso ter wereld. Een corso dat gezien, gehoord, gevoeld en beleefd mag worden. Het wereldberoemde unieke event draait volledig op vrijwilligers. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar. Corso Zundert is ondenkbaar zonder de dahlia’s.