Corso Zundert – Het Corso van Zundert trekt al jaren de aandacht van bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor het eerst rijden enkele corso wagens ook in China. Het Dafeng Holland Flower Park, in de oostelijke provincie Jiangsu, is de samenwerking aangegaan met Corso Zundert om het ontwerp van diverse praalwagens te tonen aan het Chinese publiek. 

Ter gelegenheid van de opening van het corso van 2021, heeft het Dafeng Holland Flower park deze video opgenomen om het corso te bedanken voor de prettige samenwerking en te laten zien hoe het publiek van de praalwagens geniet.

Corso Zundert

china zundert

Dafeng Holland Flower Park

Het Dafeng Holland Flower Park is een initiatief van de lokale overheid die de relatie met Nederland wil eren, omdat circa 100 jaar geleden de Nederlandse waterbouwkundige Hendrik de Rijke de zilte grond geschikt heeft gemaakt voor landbouw.
Inmiddels is het park uitgegroeid tot het grootste bloemenpark van China waar jaarlijks miljoenen bezoekers op af komen. Er wordt gewerkt met uiteenlopende partijen in Nederland op het gebied van kunst, cultuur, gastronomie en uiteraard bloemen.

china zundert

Corso Zundert 2021

Het corso van Zundert is het grootste corso van de wereld. Het is louter vrijwilligerswerk. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar.

china zundert

China

Twee van de buurtschappen die bouwen voor dit grootste corso werden begin dit jaar verrast door het verzoek vanuit China. Uit een selectieprocedure in Dafeng kwam het verzoek of een corsowagen van hun buurtschap nagebouwd mocht worden. Dit zijn de corsowagens die in Dafeng nagebouwd zijn: Stil-Leven (2015) van buurtschap Schijf en Vortex (2016) van buurtschap Klein Zundert.

corso zundert 2021

Buurtschap Klein-Zundert winnaar

Het jaar 2021gaat voor Corso Zundert de boeken in als een apart jaar. Waar Stichting Bloemencorso Zundert in 2020 al vroeg wist dat er geen Corso zou zijn, bleef de beslissing voor dit jaar lang uit. Oorzaak, de bekende en veranderlijke corona maatregelen. Maar wat dit corsojaar wel had ten opzicht van 2020, was dat er weer een bouwseizoen in de tenten mogelijk was en een mooie tentoonstelling met een winnaar. Buurtschap Klein-Zundert mag zich met hun ontwerp Murica, f*ck yeah de winnaar van Corso 2021 noemen. De buurtschappen Klein-Zundertse Heikant en De Markt sleepten respectievelijk de tweede en derde prijs binnen.

En toen startte om half drie in de middag dé uitzending van Omroep Brabant, met de uitslagen. In een mix van beelden van de ochtend en interviews met afgevaardigden van de twintig buurtschappen werden ook de punten bekend gemaakt. Elke buurtschap kreeg bij zijn interview direct de positie in het klassement te horen. Behalve de nummers 1, 2 en 3.
Voor de volledige klassering van dit Corso zie de website van Corso Zundert.