Niet van echt te onderscheiden – Als je mooie planten en frisse groene tonen in huis wil, maar geen groene vingers hebt, zijn kunstplanten de ultieme oplossing! Kunstplanten worden steeds vaker gekozen voor het interieur, vooral vanwege hun realistische uitstraling en het gemak waarmee ze te onderhouden zijn. Maar hoe kies je nu die ene kunstplant die je zal verrassen met zijn gelijkenis met de natuur? Hier zijn een paar tips om je te helpen kunstplanten te vinden die bijna niet te onderscheiden zijn van het echte werk.

Niet van echt te onderscheiden

Waarom kunstplanten?

Kunstplanten bieden zonder twijfel een aantal voordelen ten opzichte van levende planten, vooral als je een drukke levensstijl hebt. Zo hebben ze geen onderhoud nodig, want met kunstplanten hoef je je nooit zorgen te maken over water geven. Daarnaast zijn ze allergievriendelijk, en dus vooral geschikt voor mensen die last hebben van allergieën, omdat ze geen pollen of andere allergenen verspreiden. En kunstplanten van De Boet zijn er in ontelbare soorten. Van exotische palmen tot varens, er is een enorme variëteit aan kunstplanten verkrijgbaar, waardoor je eindeloze opties hebt om je ruimte te decoreren.

Ken je stijl

Voordat je gaat shoppen voor kunstplanten, is het belangrijk om te bepalen welke stijl je wil in je huis. Wil je een tropische sfeer, een minimalistische uitstraling of wil je een weelderig jungle-gevoel creëren? De stijl die je kiest, zal de keuze van je kunstplanten sterk beïnvloeden. Hier zijn een paar suggesties voor verschillende interieurstijlen:

  • Tropisch paradijs: Ga voor grote, weelderige planten met brede bladeren, zoals de Monstera of een palmsoort.
  • Modern en strak: Kies voor hoge, slanke planten zoals de sansevieria (vrouwentong).
  • Kleurrijk en eclectisch: Mix en match verschillende plantensoorten en potten van verschillende materialen en kleuren.

Houd daarnaast ook rekening met de afmetingen van je ruimte. Te grote kunstplanten kunnen een ruimte overweldigen. Kies in dat geval voor kleinere planten. Kunstbloemen van De Boet zijn ook nog een goed alternatief, zeker voor kleinere ruimtes.

Deze kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden

kunstkamerplanten

Kwaliteit en realisme

Als je op zoek bent naar kunstplanten die er natuurlijk uitzien, dan is kwaliteit van groot belang. Maar hoe kun je de kwaliteit van een kunstplant beoordelen? Allereerst moet het blad moet een natuurlijke textuur en variatie vertonen, net als bij echte planten. Denk daarnaast aan kleurvariatie. Echte planten vertonen subtiele variaties in kleur en schakeringen. Een goede kunstplant zal dit ook weergeven. Maar ook de vorm is ontzettend belangrijk. Zoek naar een plant die er niet alleen natuurlijk uitziet van bovenaf, maar ook van opzij. Tot slot wil je kijken naar stevige stelen en takken, want deze zijn essentieel voor een overtuigende uitstraling.

Met deze tips kun je nu vol vertrouwen beginnen aan je zoektocht naar de perfecte kunstplanten. Veel succes!

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Je woonkamer duurzaam inrichten