Chrysant – Geen bloem kent zo’n grote verscheidenheid als de chrysant. In totaal zijn er meer dan 10 hoofdkleuren verkrijgbaar: van geel tot paars en van roze tot groen. Bovendien is er een grote diversiteit in bloemvormen. Wie het interieur een creatieve en energieke boost wil geven volgens de stijltrend ‘More is More’ mixt verschillende soorten en kleuren met elkaar. Bijkomend voordeel: met een paar eenvoudige tips geniet je bovendien wekenlang van de bloemenpracht.

Chrysant

Lekker veel

De expressieve stijltrend  ‘More is More’ kenmerkt zich door een bonte mix van bloemvormen, vazen en dessins. Het materiaal van de vaas (glas, kunststof of aardewerk) is ondergeschikt aan de kleur, het dessin of de vorm. Wees daarbij niet bang om contrasterende dessins of kleuren met elkaar te combineren. De drukte die daardoor ontstaat, levert juist spannende zoekplaatjes op en zorgt voor positieve energie.

Bloemvormen

De chrysant kent veel verrassende verschijningen. Je kunt je qua styling uitleven met bijvoorbeeld klein- of grootbloemige soorten. Die hebben veel verschillende kleuren en diverse vormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spinachtig tot pomponvorm. Elke chrysant heeft een sterke steel waarmee je haast eindeloos kunt variëren. Van hoge tot lage arrangementen en zowel in vazen als in steekschuim. En omdat ze ‘allemansvriendjes’ zijn, kun je ze ook prima combineren met andere snijbloemen zoals bijvoorbeeld rozen en anthuriums.

Makkelijk

De bloem is erg makkelijk in de omgang. Met een paar eenvoudige tips, geniet je met gemak drie weken lang van een kleurrijke bloemenpracht.
– Vul een schone vaas met water op kamertemperatuur. Een laag van 15 cm is voldoende.
– Voeg snijbloemenvoeding toe.
– Snij met een scherp mes de bloemsteel schuin af en verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen.
– Zet de bloemen liever niet in de volle zon, bij de verwarming of vlak in de buurt van fruit.
– Ververs het water om de vijf dagen en vul het regelmatig bij.

Symboliek

Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. Deze bloem staat namelijk voor lang leven en geluk. Ook leuk om cadeau te geven dus!

Herkomst

De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan. Rond 1700 is de bloem ook in Europa geïntroduceerd. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem).

Kijk voor meer informatie en inspiratie op Mooiwatbloemendoen.nl.