Digitaal en echt – Deze week presenteerde BloemenBureauHolland in Floriworld Aalsmeer de Groenbranche Trends voor 2023. De omgeving was niet toevallig gekozen. Floriworld is een experience center waar de wonderlijke en magische betovering van bloemen en planten digitaal kan worden beleefd. Je wordt als het ware uit je fysieke wereld getild en in de digitale gezet.

Digitaal en echt

Beste van twee werelden

Digitaal en echt werden altijd gezien als elkaars tegenhanger, maar volgens trendwatcher Aafje Nijman zijn ze dat niet langer en is er sprake van versmelting. Ze gaan in elkaar op en combineren het beste van twee werelden. Om mee te gaan in die dominante trend heb je alleen een pc, laptop of telefoon nodig, die je, om in stijl te blijven, fysiek en online kunt verkrijgen. Heel toepasselijk worden online aankopen door de vergelijkingssite beste xyz een intergalactische reis naar het juiste product genoemd.

Mode en wonen

In de modebranche kan je al kleding passen terwijl je thuis achter het scherm zit en in de woonbranche je woning inrichten met spullen die niet bezit maar wel zou willen hebben. In de tuin gebeurt hetzelfde. Kies je eigen schutting, bestrating, gazon en planten. Creëer en droom en maak van virtuele werkelijk. 

Floriworld, op digitale ontdekkingsreis door de wereld van bloemen en planten.

tuinieren

Tuinieren

Een stap verder is dat je je avatar laat tuinieren. Lekker als tweede ik bezig in de tuin met het snoeien van je hortensia’s, het water geven van je rozen en het kweken van je groente. Het gaat allemaal gebeuren. Het heeft een element van gamen, maar het is serieuzer, echter en educatiever. Overdag in de fysieke wereld op kantoor en in je vrije tijd in de digitale wereld een vakbekwaam hovenier. Geen fantasie, maar fantastisch. Zijn wie je wilt, vaardigheden eigen maken waarvan je wist dat je die had, maar nooit hebt getoond.

klimaat

Klimaat

De huidige klimaatzorgen kunnen bij deze grenzeloze digitale invalshoek wel eens baat hebben. Een boost voor de groene creativiteit. Groen experimenteren zonder de experimentele kosten en risico’s. Bloedserieus spel.

De digitale wereld kan ons wel eens gaan helpen om de echte te behouden. Het enige wat je nodig hebt is een pc, laptop of telefoon en een portie inbeelding; wat je bedenkt kan je maken.

Fotocredits:
-foto 1: Eleatell, op Pixabay.
-foto 2: Markus DSpiske, op Unsplash.
-foto 3: Alesia Kazantceva, op Unsplash.