Trampoline spelen – Momenteel zijn er veel speelruimtes en tuinen die trampoline-spelfaciliteiten bieden. Heb je ook interesse om een ​​trampoline in je tuin te plaatsen, dan kun je kiezen voor de Etan inground trampoline. Inground trampolines zien er moderner en veiliger uit en zijn geschikt voor alle leeftijden. Trampoline spelen is niet alleen een leuk spel, het is ook goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

Trampoline spelen

Aan het trampolinespel zijn de laatste jaren veel studies en onderzoeken besteed in relatie tot gezondheid en sport. Het verband is onweerlegbaar. Het is dan ook geen wonder dat het trampolinespel als internationale sport wordt beoefend. Sporten en spelen op trampolines zijn uitstekende manieren om een ​​fitter en gezonder lichaam te krijgen. De voordelen op een rijtje.

1- Afvallen

Trampoline spellen zijn geschikt als je wilt afvallen

Een studie uitgevoerd door NASA stelt dat iemand die te zwaar is en 1 uur op een trampoline doorbrengt, meer calorieën verbrandt dan 1 uur joggen. Als je een sprong maakt, beweegt je hele lichaam zodat er meer calorieën worden verbrand. In het geval van overgewicht moet je letten op hoe je springt, zodat je niet gewond raakt als je springt en landt. Daarnaast moet je het juiste type trampoline kiezen, namelijk degene die de beste kwaliteit heeft. Deze zijn sterker en gaan langer mee. Je kunt bij Etan Trampolines terecht voor  trampolines die bekend staan om zijn kwaliteit.

trampoline spelen
foto: pixabay, Ken Mathiasen via Pixabay.

2 – Gezondheid

Gunstig voor de gezondheid van hart en longen

Het is niet verwonderlijk dat de trampoline is opgenomen in de categorie sporten. Het heeft namelijk veel voordelen voor de gezondheid van het lichaam. Een daarvan is dat het gunstig kan zijn voor de gezondheid van hart en longen. Trampoline spelen wordt vaak gebruikt als een oefenmethode die tot doel heeft het cardiorespiratoire systeem te verbeteren, wat nuttig is om de conditie van hart en longen te verbeteren. Als je springt en landt, reguleer je je ademhaling en wordt ook je hart getriggerd. Als gevolg hiervan zal je hart gezonder zijn, omdat de ademhaling en de bloedcirculatie soepeler verlopen.

trampolinespel

3- Spierflexibiliteit, gewrichten en balans

Train spierflexibiliteit en behoudt het evenwicht

De meest zichtbare voordelen zijn voor je spierflexibiliteit, gewrichten en balans. Al deze voordelen kunnen natuurlijk worden behaald met trampoline spellen die op de juiste manier en consequent worden gedaan.

Iets heel anders. Leestips. Lees ook hoe wijnboerderij Vergenoegd haar wijngaarden gezond houdt: Runner Ducks houden wijngaard gezond