AMSTERDAM – Droomboom-test. De kerstbomenverkoop is deze week van start gegaan. De eerste verkoopcijfers laten zien dat de grotere kerstbomen en bomen in pot het populairst zijn. Met het uitgebreide assortiment, kan Praxis zich goed voorstellen dat klanten door al die verschillende kerstbomen het bos niet meer zien. Daarom maken we het klanten dit jaar makkelijker met behulp van een ‘Droomboom’ test.

droomboom kerstboom

Droomboom-test

Kerstboom, Nordmann

“We zien dat ook dit jaar de Nordmann verreweg de populairste ‘hoofdboom’ is vanwege zijn naaldvastheid. Ook zien we dat mensen steeds eerder de kerstboom in huis halen. Het is daarom voor Praxis extra belangrijk dat de kerstbomen van goede kwaliteit zijn”, aldus Joost de Beijer, algemeen directeur Praxis.
Raymond Duijker, product manager, vult de Beijer aan: “Om deze kwaliteit te waarborgen komen al onze kerstbomen rechtstreeks van kwekers, voornamelijk uit Denemarken en Duitsland. Dit zijn familiebedrijven waar de kwaliteit van generatie op generatie wordt doorgegeven. De kwekers doen aan duurzaam bosbeheer, zo worden er voor elke boom meerdere bomen terug geplant. Nog een bijkomend voordeel is dat de kwalitatieve bomen bij de kweker al in de perfecte vorm worden gesnoeid, zodat klanten hem alleen hoeven op te tuigen.”

Kerstboomvoeding

Praxis geeft bij aankoop van elke kerstboom gratis voeding mee. Deze is speciaal ontwikkeld voor Praxis door Compo, een leverancier van meststoffen. Hiermee krijgt de boom een extra boost en behoudt hij langer zijn naalden en groene kleur.

Kerstboom-verzorgingstips

Naast de voeding voorziet Praxis ook via de website in verzorgingstips om de kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden. Zo komt de kerstboom zeker gezellig de kerstdagen door. Lees handige verzorgingstips en nog meer interessante weetjes & tips in de ‘Droomboom’ Infographic hieronder. Of doe de droomboom-test

droomboom kerstboom

Kerst en kamerplanten

Meer lezen over groene kerstversieringen, zie deze artikelen op GroenVandaag: