HILLEGOM – Staat de decembermaand voor jou ook voor een sfeervol en gezellig samenzijn met familie en vrienden? De Amaryllis, ook wel ridderster genoemd, maakt de kerstsfeer tijdens dit samenzijn compleet.

 Amaryllis

Kerstbloem
Waarom is Amaryllis nou typisch een kerstbloem? Dat komt omdat ze met haar grote bloemen sfeer en warmte in huis brengt. Maar ook omdat het Amaryllisseizoen in november begint, en tijdens de kerst op haar hoogtepunt is. Rondom en gedurende de feestdagen zijn deze kerstbloemen dan ook sinds jaar en dag, overal te bewonderen. Zie je een Amaryllis? Dan denk je aan kerst.

kerstsfeer

kerstsfeer

Verzorging Amaryllis
-De bol bloeit bij kamertemperatuur: 15-25 graden.
-Geef regelmatig water, maar voorkom dat de bol te nat komt te staan.
-Verplant de bol als de pot te nat is geworden.
-De bol/plant houdt van daglicht.

amaryllis

amaryllis

 

 

Kerstgeschenk
De bol is perfect om rond de kerstperiode aan iemand cadeau te doen. Bijvoorbeeld als kerstgeschenk wanneer je vrienden of familie bezoekt. Of als kerstcadeau onder de boom. Denk aan een Amaryllisbol in een sfeervolle kerstpot. Of als bloembol verwerkt in een kerststuk. Je kerstgeschenk wordt het leukst in combinatie met kerstlinten, kerstballen en kerstlichtjes.

Bron: iBulb.

 

 

Hippeastrum

De amaryllis, ook wel bekend als Hippeastrum, komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De naam amaryllis komt van het Griekse ‘amarussein’, wat ‘fonkelend’ of ‘stralend’ betekent. De stralende bloem maakt onderdeel uit van de narcisfamilie en groeit uit een bol. Voor meer info zie amaryllisinfo.eu.Meer over deze stijlvolle woonplant

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag.