4 grote kamerplanten – Het zit er weer op. De kerstboom kan de deur weer uit. De neppe gaat terug in de doos en de echte krijgt hopelijk een plekje in het kerstbomenasiel. Om weer aan te sterken in omstandigheden die minder vreemd zijn dan die van de huiskamer. Het is een ongeschreven wet dat de kerstboom voor Drie Koningen -6 januari- het huis uit is. Maar wat te doen met het gat wat de boom achterlaat? Een uitgelezen kans voor de grote kamerplanten.

4 grote kamerplanten

De Kerstboom kan eruit

Op mooiwatplantendoen.nl wordt er aandacht besteed aan de grote kamerplanten in relatie tot de drie groene trends van 2019:
-harvesting elements
-new frontiers
-soft landing

Kamerplanten als onderdeel van de tijdgeest die voor de een het terug is naar het oorspronkelijke (harvesting elements), voor de ander een sprong vooruit (new frontiers) en voor een derde terugtrekken in een beschermende omgeving (soft landing). Grote kamerplanten laten zich er allemaal voor lenen.

4 grote kamerplanten die de kerstboom doen vergeten

dracaena

Dracaena

Dracaena is een hoge, volle kamerplant met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood.

cycas

Cycas

Een schitterende kleine palm. De plant ontrolt met regelmaat fraaie bladen die eruit zien als grote, groene veren uit een bescheiden stam.

luchtzuiverende planten

Kentia palm

De Kentia Palm is ook bekend als Howea. Een plant als een frisgroene bladerenexplosie met een stijlvolle uitstraling. De Kentia Palm is uitgeroepen tot woonplant van de maand januari. Het is een gemakkelijke woonplant, die niet veel verzorging nodig heeft en die herinneringen en verlangens oproept naar de exotische warmte van verre zomerlanden.

4 grote kamerplanten

Monstera

Met zijn grote, ronde bladeren maakt deze plant een statement in je huis. De gaten in het blad gevende plant extra stijl. Bovendien een luchtzuiveraar.

4 grote kamerplanten

Verzorgingstips

-een plek in de halfschaduw
-een tochtvrije standplaats
-eén keer per week water
-een beetje plantenvoeding tijdens lente en zomer

Foto-credits: Mooiwatplantendoen.nl

Nog meer lezen over grote kamerplanten: 6 grote kamerplanten om je huis op te fleuren.