HILLEGOM – Wonderen bestaan! Ook in eigen tuin. Met een klein beetje voorwerk, dat wel… Creëer een ware droomtuin met bloembollen en ontmoet deze wonderen van de natuur hoogstpersoonlijk. Plant je bloembollen in het najaar, want dan heb je in het voorjaar een tuin om in weg te dromen. Een tuin waarin je even los kunt komen van de dagelijkse zaken.

Droomtuin

Intens gekleurde bloembollen
Wat je nodig hebt is een tuin met lekker veel groen, hoekjes, doorkijkjes en waterpoeltjes. Laat mos lekker zijn gang gaan, klimplanten heerlijk verwilderen en hang spiegels in je tuin voor extra diepte. Als belangrijkste ingrediënt zijn daar je eigen persoonlijke wondertjes van de natuur: bloembollen. Zoek mooie tulpen, kievitsbloemen, anemonen en hyacinten in donkerrode, dieppaarse en zoete roze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de tulp ‘Victoria Secret’, anemoon ‘Marianne Noir’ en hyacint ‘Jan Bos’. Met deze intens gekleurde bloembollen wordt jouw sprookje werkelijkheid en wordt je tuin een ware droom.

bloembollen_herfst2    bloembollen6_herfts    bloembollen4_herfst

Hoe plant je de bloembollen?
Het planten van bloembollen is hartstikke leuk, makkelijk en zo gedaan.
Volg de volgende 5 stappen voor je droomtuin:
-Hark de aarde los op de plaats waar je bloembollen wilt planten.
-Meng hier wat compost doorheen voor een vruchtbare grond.
-Schep een gat in de grond, ongeveer driemaal zo diep als de dikte van de bloembol.
-Plant de bloembollen in het gat, met de punt omhoog en het ‘baardje’ naar beneden.
-Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde.

Goed om te weten
Je kunt ook een groter plantgat maken, ofwel een ‘bedje’, om zo een groter aantal bloembollen bij elkaar te kunnen planten.
De beste periode om bloembollen te planten zijn de maanden september, oktober, november en december. Zorg er wel voor dat de bloembollen in de grond zitten voordat het gaat vriezen.

bron: ibulb