WESTLAND – Helemaal Hollands! Een passender thema voor een prachtig evenement als het Varend Corso Westland is bijna niet denkbaar. Een breed thema met veel mogelijkheden, waar deelnemers al mee aan de slag zijn gegaan. Helemaal Hollandse geschiedenis, feestdagen, TV programma’s en iconen. Allemaal te zien op 3, 4 en 5 augustus tijdens het Varend Corso, de bloemenstoet die tijdens het eerste weekend van augustus door het Westland en zuidelijk Zuid-Holland zal varen.

 

varend corso

 

Varend Corso

Helemaal Hollands

De historische schuiten zijn helemaal versierd met bloemen, planten, groente en fruit uit de Westlandse kassen. Elke schuit met hun eigen onderwerp, allemaal passend binnen het overkoepelende thema “Helemaal Hollands”. Afgelopen jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens dit gratis driedaagse spektakel op het water en op de kade.

 

varend corso

 

Feest op het water én de wal

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

varend corso

 

Meer informatie

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op de site van het corso. Hier is ook de bonte stoet live via de webcam volgen.

Foto’s met dank aan het Varend Corso.