Erica Terpstra – Reiswonder van Omroep Max en oud zwemster Erica Terpstra heeft op haar eigen van televisie bekende, spontane wijze vrijdagmiddag het 73e Bloemencorso geopend. Ze deed dit voor het podium van de bloemenpresentatie in een van de hallen van Veiling Flora Holland in Rijnsburg, waar de vele genodigden bijeen waren. In deze hal stonden ook de elf praalwagens en circa zestig, bloemrijk versierde personenauto’s opgesteld.

Erica Terpstra

erica terpstra flower parade

Around the World

Erica Terpstra roemde het Rijnsburgse bloemencorso. Ze was trots op een dergelijk evenement en genoot van alle bloemen. Ze verheugde zich op de bloemenpracht en had haar hele agenda leeg geschept om zaterdagmiddag op de tribune van de gemeente Katwijk plaats te nemen. Ze noemde vooral de inzet en passie van de arrangeurs, de mensen met de bloemen, de organisatie en vele vrijwilligers en zei jaloers te zijn op de bloemenkoningin. Ze vertelde dat ze dit jaar vier reizen maakt die bij Max worden uitgezonden en dat ze allemaal op haar praalwagen worden uitgebeeld. Dus kunnen de mensen zien waar ze naartoe gaat. Als dank voor haar gloedvolle woorden kreeg ze een prachtig boeket van haar lievelingsbloemen, oranje gerbera’s.

Compliment

Voorzitter Dirk Hogervorst van het Corsocomité noemde het bloemencorso een mooie manier om de regio te laten zien wat er allemaal is. ‘Het corso is een eerbetoon aan de hele regio. Het is een cadeau van ons aan de bevolking. Loco burgemeester Adger van Helden onderstreepte het vele werk van alle betrokken organisaties en vrijwilligers. Bij elkaar is het een iconische optocht, volop omlijst met muziek en theater en vele figuranten. Een geweldig visitekaartje voor de streek.’

erica terpstra flower parade

Prijzen creaties corso

Uiteraard was de vakjury op onderzoek uit gegaan naar de mooiste creaties van het corso. De prijs voor de mooiste praalwagen was voor ‘Space around the world’ nr. 6 van de gemeente Noordwijk met arrangeur Mark Frank. De mooiste personenauto was voor Rotoflowers nr 9 en arrangeur Ger van Dijk. De innovatieprijs ging naar Australië van de firma WBE nr. 22 in de stoet en arrangeur Syl Meijer. De praalwagen de Noordpool van Van Egmond Lisianthus met arrangeur Astrid van den Berg kreeg de publieksprijs. De bindersprijs ging naar Marloes Joore en de auto van Florisoft.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Around the World thema Flower Parade Rijnsburg

Stoet

Het publiek genoot vrijdagavond en vooral zaterdag en zondag van de bloemrijke Flower Parade die van Rijnsburg door Katwijk naar Noordwijk reed. Honderdduizenden mensen stonden langs de route om de vele bestuurders en figuranten toe te zwaaien. Ook zondag liepen duizenden mensen langs de wagens op de boulevard om de prachtige wagens van dichtbij te bekijken.

Bron: foto’s en tekst Bloemenkrant