Feest van de Roos -Rozendorp Lottum viert het Feest van de Roos van vrijdagavond 12 tot en met zondag 14 augustus. Niet alleen rozen, rozen en nog eens rozen maar ook ambachten, artiesten en André Rieu zijn prominent aanwezig op het Feest van de Roos.

Feest van de Roos

Rozenhof

In de vernieuwde, uitgebreide tuin van de Rozenhof hebben vrijwilligers en meesterbloembinders de prachtigste mozaïeken en creaties gemaakt om de bezoekers een florale beleving te bezorgen. Maar er is meer dan alleen bloemenpracht. Zo is een braderie met ambachten en workshops en een gevarieerd entertainmentprogramma voor jong en oud. Ook aan muziekliefhebbers is gedacht, met overdag optredens van (joeks)kapellen en lokale artiesten en ’s avonds livemuziek van onder meer Nacho Cheese uit Grubbenvorst e.o., de Fleetwood Mac tributeband Mirage en de Venlose tex-mex band Tekiela. Voor de inwendige mens staan er foodtrucks klaar.

En niet te vergeten: op zondagochtend komt niemand minder dan André Rieu in hoogsteigen persoon de naar hem vernoemde roos dopen!

wereldtop rozenfestival

Tickets

Omdat er een grens zit aan het maximale aantal bezoekers dat het evenemententerrein bij de Rozenhof kan herbergen, is er vooralsnog alleen een online ticketverkoop en geldt op is op.

Een dagkaart kost 11 euro, een weekendticket 21 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het terrein is geopend op vrijdag van 19.00-01.00 uur, zaterdag van 10.00-02.00 uur en zondag van 10.00-01.00 uur.

wereldtop rozenfestival

Rozendorp Lottum

Hoewel Lottum slechts zo’n tweeduizend inwoners telt, verzorgt het dorp een groot deel van de Nederlandse rozenteelt. Lottum is daarom hét Rozendorp van Nederland. Alles ademt rozen: de diverse fiets- en wandelroutes, de verschillende tuincentra, de vele rozentuinen en de uitgestrekte rozenvelden. In het centrum van Lottum is ook De Rozenhof gevestigd. In deze prachtige rozentuin met kenniscentrum kunt u alle informatie vinden over rozen en de gezondste en mooiste rozen zien en ruiken.

Rozenfestival

Jarenlang vierde Lottum het Rozenfestival. Een festijn met internationale allure dat in haar hoogtijdagen meer dan 50.000 bezoekers trok. Omdat Lottum zo’n grote toestroom niet aankon, werd er gestopt met het organiseren van het festival en is er gezocht naar een nieuw evenement op bescheidener schaal. Dat is nu gevonden in het Feest van de Roos.