LOTTUM – Voor rozenliefhebbers valt er ook in 2017 veel te genieten en te beleven in het de Rozenhof in Rozendorp Lottum. De Koningin der Bloemen is en blijft het stralende middelpunt in de unieke toprozentuin en het rozenkenniscentrum aan de Markt in Lottum.

Rozenhof

Week van de Potroos
Dat is zeker het geval tijdens de Week van de Potroos, een van de hoogtepunten in het zomerseizoen van De Rozenhof Lottum in 2017. Dan beleeft rozendorp Lottum een speciale ‘Koninginnedag’. Dat gebeurt op zondag 18 juni als De Rozenhof Lottum helemaal in de ban is van de ‘smaak van de roos’.
De streekkoninginnen gaan, samen met een Nederlandse en Duitse topkok, een recept bereiden met streekproducten zoals asperges, blauwe bessen en champignons, en dat gecombineerd met de unieke smaak van de roos, zoals rozenblaadjes of rozenbottels, rozenwijn of rozenbottelsiroop.
Met dit ‘koninklijke’ kookevenement wil De Rozenhof Lottum de gezonde roos en rozenbottel meer bekendheid geven als bron van geur- en smaakbeleving.

 

rozenfestival, Lottum

 

 

 

Potrozenshow
Tijdens de jaarlijkse Week van de Potroos van 18 t/m 25 juni 2017 vormt De Rozenhof Lottum tevens het kleurrijke decor voor de jaarlijkse Potrozenshow.
Rozenkwekers, -veredelaars en tuincentra laten dan hun allermooiste producten zien en tonen dat de roos ook uitermate geschikt is als pot- of kuipplant op het terras of in de tuin. Een vakjury bekroont elk jaar de allerbeste potrozen en de allermooiste presentatie en show.
Rozenliefhebbers komen tijdens de hele Week van Potroos aan hun trekken met dagelijkse presentaties over groei, bloei, verzorging en vooral ook de smaakbeleving en gezondheid van de tuinroos-in-pot. Tijdens de prijsuitreiking op 18 juni wordt traditiegetrouw weer op ludieke wijze een speciale nieuwe ‘Lottumse’ roos gedoopt. Deze prachtige gezonde roos is afkomstig van de bekende Duitse rozenveredelaar ‘Kordes Rosen’.

Publiekstrekker
In de loop der jaren is De Rozenhof in het Noord-Limburgse Lottum uitgegroeid tot een publiekstrekker van formaat en allure. Tijdens het voorbije zomerseizoen wisten liefst 15.000 bezoekers uit alle windstreken de weg naar De Rozenhof te vinden.
In de Toprozentuin groeien, bloeien en geuren duurzame toprozen op een idyllische locatie in hartje Lottum. De enthousiaste vrijwilligers van De Rozenhof vertellen vol passie alles wat wetenswaard is over de roos en hoe rozen goed gedijen zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.
Verder is het puur genieten op het heerlijke terras van de hof, met een prachtig uitzicht op de kleurenpracht van de rozentuin en de mooie omgeving. Tevens is er een cadeaushop met allerlei smaakvolle rozen-producten.

 

rozenfestival in Lottum 2018
Rozenroutes
De Rozenhof Lottum is tevens vraagbaak voor toeristen en het middelpunt van populaire rozenwandel- en fietsroutes. Deze rozenroutes voeren door een mooi afwisselend landschap en langs rozenvelden in en rond Lottum. Het prachtige Rozenhof Pad brengt de wandelaar temidden van rozen en ander natuurschoon naar het recreatieve voet/fietsveer aan de Maasoever tussen Lottum en Arcen.

De Rozenhof is elke dag tussen 10.00-17.00 uur geopend tot 1 november 2017.
De entree bedraagt €2,50 (jongeren tot 18 jaar gratis toegang).
Meer info: www.derozenhoflottum.nl