Fleurop is jarig – Deze week bestaat Fleurop 95 jaar. Sinds 1921 brengt het bloemenverzendbedrijf mensen dichter bij elkaar. Mensen bezegelen lief en leed met de mooiste boeketten die meer dan 1.100 Fleurop bloemisten zorgvuldig samenstellen.

Fleurop is jarig

Een bloemetje

Begin

Het begon destijds met een samenwerkingsverband van twee bloemisten. Klanten konden per postkaart bloemen bestellen. Al snel sloten meer bloemisten zich aan, zodat er door heel Nederland besteld en bezorgd konden worden. Vanaf het vroege begin heeft Fleurop met het principe van same-day-delivery talloze mensen verrast met een prachtige bos bloemen, besteld door hun geliefde, familielid of gewoon zomaar door een vriend of vriendin.

Blijk van waardering

Inmiddels horen boeketten niet alleen bij bezoek en heuglijke momenten, maar zijn ze ook een manier om je gevoel te uiten. Michel van Slingerland, marketing- en salesmanager van de organisatie: “Mensen sturen ze om iemand een hart onder de riem te steken, bijvoorbeeld. Of om je waardering te uiten. Dit gebeurt niet alleen met boeketten, maar ook met bloemenbonnen en cadeaus ter aanvulling van het boeket. Denk aan een doosje chocola of een pluchen beertje. Alles wat online besteld wordt voor 14.00 uur, is de volgende dag in huis.”

Verjaardag

Fleurop viert haar verjaardag. De hele week wordt elke 95-ste besteller getrakteerd op een GRATIS ‘Sparkling Pink’ boeket ter waarde van € 24,95.

Duurzame bloemist?

Fleurop weet hoe belangrijk een duurzamere bedrijfsvoering is. De organisatie bestaat al meer dan 100 jaar en wil er over 100 jaar nog steeds zijn. De dienstverlening draait om het natuurproduct bloemen. De impact van handelen op die natuur wil Fleurop dan ook verkleinen. Alle Fleurop bloemisten zijn onafhankelijk duurzaam gecertificeerd en voldoen hiermee aan het keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Natuurkadootjes voor jezelf en voor het milieu

Meer over geschenken van de natuur

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Bamboe-kledinglijn MZuri voor klimaat en huisvesting

Breaking news: een wasbare luier van bamboe