Natuurkadootjes – Wedden dat de natuurkadootjes enorm populair gaan worden komende jaren. Met onze neuzen op de klimaat- en milieufeiten gedrukt, is dat geen gewaagde voorspelling en een geweldige ontwikkeling. Het natuurlijke is altijd superieur geweest aan het kunstmatige, maar die wetenschap waren we uit het oog verloren. Vergroenen gaan we. Versneld. Gezondheids- en huishoudwinkels doen er hard aan mee. De lijst met natuurvriendelijke producten wordt langer en langer.

Natuurkadootjes

handcreme

Natuurlijke handcrème

Natuurlijke ingrediënten voor de lichamelijke verzorging zijn er al heel lang, en toch worden de toepassingen steeds geraffineerder en geavanceerder. Nu is er weer een natuurlijke handcrème die zo vlot wordt geabsorbeerd dat je na aanbrengen gerust voorwerpen kunt vastpakken. Een kruidenextract van Kamille, Dovenetel, Zilverschoon en Wondklaver, ingrediënten voor een vochtinbrengende crème die je handen super zacht maken. 100% natuurlijk, geen chemicaliën toegevoegd, noch getest op dieren.

natuurkadootjes

Herbruikbare rietjes

Sinds 3 juli 2021 zijn kunststof wattenstaafjes en rietjes door de Europese Unie verboden. Het verbod is van kracht om een eind te maken aan de gigantische stroom van plastic afval dat in onze oceanen verdwijnt. De bestaande voorraad mocht nog worden opgemaakt, maar daarna was het uit en moesten we op zoek naar een alternatief, wat er al was. Bijvoorbeeld de herbruikbare rietjes van bamboe, hoe natuurlijk wil je het hebben. Gemaakt van duurzaam gekweekt bamboe door hun verschillende formaten geschikt voor verschillende doeleinden, van het drinken van een verfijnde cocktail tot een stevige smoothie. Om de duurzaamheid helemaal te dienen zijn er zelf ragertjes om de bamboe rietjes te kunnen hergebruiken.

bamboe luier

Bamboe

Bamboe is trouwens een zeer bruikbare grondstof voor veel praktische producten. Zo werd in 2016 de bamboeluier geïntroduceerd en werd in 2019 de bamboe-kledinglijn Mzuri aangekondigd. Kleding gemaakt van bamboevezels, Wie de kleding koopt, vecht mee tegen klimaatopwarming én draagt bij aan de bouw van duurzame woningen in Oeganda waar de bamboe wordt gekweekt.

Onze bijdragen

Een handcrèmetje en een herbruikbaar rietje, het zijn hele simpele voorbeelden van hoe wij burgers kunnen bijdragen aan ons welzijn en aan een schonere wereld. Leuke en verantwoorde kadoos ook om te geven en te krijgen. Natuurkootjes met meerwaarde door hun boodschap.
Onjuist was onze opvatting dat we de natuur zouden kunnen overtreffen. Integendeel, de natuur moet ons te hulp schieten om de natuur te redden. Te gek voor woorden, maar ook geruststellend. De natuur is beresterk, maar we moeten er wel beter voor zorgen. Het is het grootste kado wat de mensheid heeft mogen ontvangen.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Fleurop is jarig, goed voor een bloemetje

Fotocredits introfoto zomerbloemen: Heike Trautmann op Unsplash.

Meer over geschenken van de natuur

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:

Bamboe-kledinglijn MZuri voor klimaat en huisvesting

Breaking news: een wasbare luier van bamboe