TILBURG – Het is het Nederlandse bedrijf PandaBaby gelukt een wasbare luier te ontwikkelen van bamboe. Sinds het bedrijf is gestart met de ontwikkeling van wasbare, milieu-ontlastende luiers, lonkte bamboe als materiaal.

Luier van Bamboe

Bamboe groeit niet alleen ontzettend snel (tot wel een meter per dag), het is ook nog eens eenvoudig te verbouwen, terwijl de kans op een mislukte oogst nihil is.

bamboe-voorgevormde-luierMet alleen wat zonlicht en een klein beetje water is bamboe al tevreden. Daarnaast maakt de plant ook nog eens zelf antibacteriële stoffen aan, waardoor je pesticiden en meststoffen in de kast kunt laten staan. Hartstikke milieuvriendelijk dus. Tel daar bij op dat de plant CO2 uit de lucht opneemt en herplanten na de oogst niet nodig is, was de rekensom voor PandaBaby snel gemaakt. Bamboe is het perfecte materiaal om te gebruiken voor een wasbare luier.

De fijne eigenschappen van bamboe
De stof die je van bamboe kunt maken is zacht, anti-allergisch en van goede kwaliteit. Het ademt en absorbeert goed; eigenschappen die een luier goed kan gebruiken. Daarbij komt dat bamboe verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. Ideaal om de kleine babybilletjes wat extra warmte of verkoeling te bieden wanneer ze dat goed kunnen gebruiken.

De productie van de bamboeluiers vindt plaats in Europa. De bamboeluier kost € 12,95.

[intro-foto: rgb stock, micromoth, Kevin Tuck]