Mantelzorgers in het zonnetje – Afgelopen vrijdag zijn veel hulpvaardige mensen in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Fleurop draagt mantelzorgers een warm hart toe en zette daarom 120 mantelzorgers in de bloemen.

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorg Mozaïek van Mezzo

Dit gebeurde tijdens de onthulling van het Mantelzorg Mozaïek van Mezzo, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt.
Mezzo riep elke mantelzorger op hun mooiste mantelzorgmoment te delen en bundelde deze in een digitaal mozaïek. Dit werd op 10 november in Amersfoort onthuld door Antje Monteiro. Fleurop zette alle aanwezigen in de spotlights en verblijdde de zorgers met een boeket vol warme kleuren. Michel van Slingerland, marketing- en salesmanager van Fleurop: “Wij zijn vereerd dat we mogen bijdragen aan deze dag en de mantelzorger een blijk van waardering kunnen geven. Een boeket is meer dan een tastbaar cadeau, het bezorgt een goed gevoel.”

Mantelzorgwaardering en mantelzorgcompliment

Gemeenten hebben de wettelijke taak om de waardering van mantelzorgers vorm te geven (voorheen het Mantelzorgcompliment). Zij krijgen hiervoor budget, dat zij naar eigen inzicht mogen inzetten om de verleners van mantelzorg te waarderen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Nieuwe seizoensselectie Fleurop nu verkrijgbaar

Zorg voor een naaste

Zorg jij voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Zoals zorg voor je kind of zieke ouder. Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners vallen hieronder. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.