OEGSTGEEST – Flora Munster uit Wieringerwerf is door Tulpen Promotie Nederland (TPN) gekozen uit ruim 20 kandidaten tot Tulpenprinses 2019. De tulpenprinses, met de zeer toepasselijke voornaam Flora, zal bij diverse promotieactiviteiten voor de tulp het komend tulpenseizoen aanwezig zijn. De 21-jarige Flora Munster zal op zaterdag 19 januari TV-persoonlijkheid Quinty Trustfull assisteren bij de officiële opening van de tulpenpluktuin op de Dam.

 

tulpenprinses

 

Tulpenprinses

Flora Munster

De oproep van TPN afgelopen december leverde ruim 20 kandidaten op voor de rol Tulpenmeisje 2019. Op basis van enthousiasme, uitstraling en motivatie is Flora Munster gekozen. Flora Munster is dochter van een tulpenbroeier en 4e-jaars student Bedrijfskunde aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
“Als klein meisje zat ik in de schuur Disney films te kijken, terwijl mijn ouders de vers geplukte tulpen aan het verwerken waren. Ik hoop het bedrijf in de toekomst over te nemen van mijn ouders.” aldus Flora.

Het thema van de pluktuin 2018 in Amsterdam is Flowerpower en wil daarmee mensen positief met elkaar verbinden. Dit thema sluit aan op hetzelfde thema van de aankomende Keukenhof en is onder andere vertaald in het ontwerp van de tuin. Flora: “Het thema Flower Power laat zien dat de kracht van de tulp écht iedereen blij maakt. Dit verbindt mensen, ongeacht achtergrond, geloof of geslacht.”

 

tulpenprinsesMeer informatie over Nationale Tulpendag, zie elders op GroenVandaag en Tulpen Promotie Nederland.

 

Een seizoen met volop promotie

Tulpen Promotie Nederland organiseert van januari tot en met mei samen met Keukenhof, Bloemenbureau Holland, NBTC, Noordwijk Marketing en Flevoland verschillende promotieactiviteiten voor tulpen. Diverse bloggers uit Nederland en Duitsland komen naar de Dam in Amsterdam. Ruim 400 bloemisten in Nederland en 120 in Vlaanderen nemen deel aan een verkoopactivatiecampagne.
In Nederland ontvangen alle kopers van tulpen bij de deelnemende bloemisten een voucher waarmee zij een kookworkshop met diner kunnen winnen met TV-kok Yvette van Boven.

 

Tulpendag 2019 wordt ook in België gevierd. Ook op 19 januari. Met een tulpenpluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Foto-credits: iBulb