Tulpenkoningin – Tijdens de Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil zijn de zussen Zoë en Kim Glastra uit Emmeloord gekroond als Tulpenkoningin en tulpenprinses. Zij vertegenwoordigen de Noordoostpolder tijdens het Profytodsd Tulpenfestival 2017. Zij zijn onder andere aanwezig bij de spectaculaire opening op het tulpenbelevingsveld, de koetsentocht langs de tulpen en de Level One Steptocht.

Tulpenkoningin

Sam van Egmond, directeur bemiddelen van Hobaho, hing Tulpenkoningin Zoë Glastra de sjerp om. “Trots dat de tulpenkoningin ons op deze manier vertegenwoordigt gedurende het tulpenseizoen in de Noordoostpolder” was zijn reactie.

“De kans om een keer koningin of prinses te zijn.”

Zussen

Zoë Glastra is 17 jaar. Zij volgt de studie ‘helpende zorg en welzijn’ aan ROC Friese Poort en houdt van dansen, hardlopen, uitgaan, leuke dingen ondernemen en shoppen. Zij heeft gereageerd op de advertentie van het Tulpenfestival, omdat dit haar kans was om een keer koningin of prinses te kunnen zijn. Het is een droom die uitkomt en zij vindt het leuk om mee te werken aan de promotie voor het Tulpenfestival. Haar doel is om als tulpenkoningin met alle medewerkers, vrijwilligers en polderbewoners een mooi evenement neer te zetten, waar wij trots op mogen zijn.

Tulpenprinses Kim Glastra is 15 jaar. Zij zit op de Bonifatius MAVO in het examenjaar en wil volgend schooljaar starten met de opleiding maatschappelijke werk en dienstverlening in Zwolle. Haar hobby`s zijn zingen, dansen, acteren, hardlopen en shoppen. Toen Zoë haar vroeg of ze mee wilde doen, twijfelde ze geen moment. Ze reageerde meteen en zei dat zij het super vindt om te doen. “Harstikke gaaf om een keer prinses te kunnen zijn”.

Het fenomeen tulpenkoningin is een mooie traditie.

Bollenvelden NO-polder

Presentatie Profytodsd Tulpenfestival

Het Profytodsd Tulpenfestival is van 22 april tot en met 7 mei. Maar eerst presenteert het festival zich op 11 en 12 februari met een Mondriaan van tulpen op de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Mondriaan van tien vierkante meter is een knipoog naar de 6.000 vierkante meter grote Mondriaan van tulpen die tijdens het Tulpenfestival verschijnt aan de Noordermeerweg bij Creil.

Bollenveld Mondriaan

Mondriaan

Het Mondriaan tulpenveld verwijst naar het nationale toeristische thema ‘Van Mondriaan tot Dutch  Design’. Daarnaast ziet het landschap van de Noordoostpolder er vanuit de lucht uit als een Mondriaan en wordt in 2017 gevierd dat het 75 jaar geleden is dat de Noordoostpolder is drooggevallen. Het thema Mondriaan komt in diverse activiteiten van het Tulpenfestival terug, zoals de tulpenmozaïeken en de selfievelden. 

Meer informatie op StEP.

Foto Tulpenkoningin Zoë en tulpenprinses Kim, gemaakt door Aukje van der Molen.
Foto: Mondriaanlandschap Noordoostpolder, gemaakt door: Klaas Eissens.