GENT – In Gent vindt de bloemen- en plantententoonstelling Floraliën plaats van 22 april tot en met 1 mei. Tijdens dit evenement wordt de Citadelpoort (Willemspoort) versierd met 15.000 Gerbera’s en 1000 Kalanchoë’s.

Floraliën

Deze bloemengroet is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in België om de goede relaties met België te onderstrepen.

Nederland zegt het met bloemen
Het betreft een bijdrage van de Nederlandse Ambassade aan de Gentse Floraliën en de 250.000 bezoekers die op het evenement afkomen. De Citadelpoort bevindt zich in de looproute die door de organisatie is opgesteld. Eerst loopt het publiek richting het ICC van Gent, waar ook binnen-activiteiten plaatsvinden, om vervolgens via de andere zijde van de poort de route te vervolgen. Om deze reden zullen beide zijden van de poort in de bloemen worden gezet zodat de bezoekers twee maal van de bloemenpracht kunnen genieten. De Ambassadeur van Nederland, mevrouw Maryem van den Heuvel, ‘opent’ de poort in aanwezigheid van mevrouw Joke Schauvliege, minister van Landbouw van de Vlaamse Regering, de heer Vermaerke, voorzitter van het bestuur van Floraliën Gent, en de heer Jan Bocken, honorair Consul-Generaal. Om de handelsbetrekkingen tussen Nederland en België te bevorderen organiseert de Ambassade aansluitend een netwerkreceptie.

Floraliën Gent
De tentoonstelling in de Belgische plaats is een dynamisch en interactief spektakel voor jong en oud. Men treft er boeiende inspiratietuinen, adembenemende bloemencreaties, florale workshops en de nieuwste trends aan. De mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars zijn te bewonderen op de volgende plekken: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark.

Zie voor meer informatie de site: www.gentsefloralien.be