Floor-busje – Omdat planten bijdragen aan een gezonde blokomgeving deelt Floor opnieuw plantjes uit in mei, tijdens de blokperiode. Drie van de vier locaties liggen vast: Antwerpen, Leuven en Gent. De vierde stad wordt bepaald door de studenten zelf via een Facebook-actie. Deze start op 15 februari.

Floorbusje

Wie is Floor?

floor brengt bloemen en planten

Floor biedt sprankelende inspiratie voor een huis vol bloemen en planten. Ze palmt je in met DIY-design en injecteert bloemen in je deco-ideeën. Het Belgische Floor is te vergelijken met het Nederlandse mooi-wat-bloemen-en-planten-doen. Kijk eens op Floors Blog.

Planten op studeerplek

De start van het nieuwe semester is een uitgelezen moment om je studeerplek eens onder handen te nemen. Eerst eens goed opruimen om daarna de boel wat op te leuken, OOK met planten. Zij zuiveren niet alleen de lucht maar werken door hun verfrissend uitzicht ook positief op het welbevinden van mensen. De kotstudent heeft dus alleen maar baat bij kamerplanten.

Floor en het floorbusje

Studenten

Floor, gaat op pad met een minibusje gevuld met planten. Deze worden gratis uitgedeeld in enkele steden waar veel studenten zijn. Dit voorjaar strijkt ze neer op vier locaties: Antwerpen, Leuven, Gent en een nog te bepalen locatie.

De studenten kiezen zelf welke dit wordt: Mechelen, Hasselt, Brussel, Kortrijk of Brugge. Dit kan door aanwezig te zijn op de Facebook-eventpagina van hun uitverkoren stad. De stad die op 28 februari het hoogst totaal aantal aanwezigen telt op zijn eventpagina, mag het Floorbusje verwachten tijdens de blokperiode. De Facebook-actie start op 15 februari.

De vorige jaren was de uitdeelactie met het Floorbusje telkens een enorm succes. De studenten weten de plantjes zeker te waarderen, zowel omwille van de plant zelf, als omwille van de mooie presentatie en de onderhoudstips. Dit keer schakelt Floor de creatieve kunsten in van Eva Mouton. Zij zal de huisstijl ontwerpen voor het Floor-busje, de plantenpotjes en de kaartjes met de verzorgingstips.

Hieronder de rittenagenda van het Floorbusje
Gent: 2 tot 4 mei
Antwerpen: 9 tot 11 mei
Leuven: 16 tot 18 mei
Stad X: 22 tot 24 mei

Extra zuurstof

Iedere studentenkamer kan wel wat extra zuurstof gebruiken. De volgende krachtpatsertjes zijn praktisch onverwoestbaar, en misschien wel de nieuwste aanwinst in jouw studentenkamer!