OEGSTGEEST – Ontwerpbureau House of Thol is genomineerd voor MKB Export Award 2018. De MKB Export Award is een verkiezing die is bedoeld voor ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan. De Award-uitreiking wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Door MKB Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met taleninstituut Regina Coeli.

 

Flower Constellation

 

Flower Constellation

Bloemen schikken

House of Thol focust op duurzame producten voor een groene leefstijl. Het ontwerpbureau brengt ontwerpen uit in eigen beheer en werkt in opdracht van labels zoals Pols Potten en Ay Illuminate.
In september 2018 lanceerde House of Thol de Flower Constellations. Dat zijn messing schijfjes met gaten die het eenvoudig maken om boeketten te schikken met minder bloemen.
De Flower Constellations zijn functioneel, plat te versturen, passen in vazen met verschillende maten. Bovendien zijn ze steeds opnieuw te gebruiken.

 

Flower Constellation

 

Sterrenbeelden

De gatenpatronen in de Flower Constellations zijn afgeleid van de sterrenbeelden. Een thema dat is doorgevoerd in de expressieve verpakkingen die de Flower Constellations een geschikt geschenk maken.

In de 6 maanden sinds de lancering zijn er meer dan 3.700 Flower Constellations verkocht. Dat is de reden om de stap over de grens te wagen.
De nominatie voor de MKB Export Award is een bekroning van de grote stappen die House of Thol heeft gezet op het gebied van productontwikkeling, ondernemerschap en internationalisering. En een aanmoediging om ook buiten Nederland meer bekendheid te verwerven.

 

Flower Constellation

 

De winnaar wordt bekend gemaakt op het evenement ‘Klaar voor de Start? Export!’ op dinsdag 19 maart 2019.

 

Flower Constellation

 

House of Thol werd in 2013 opgericht door Thomas Linssen en Jana Flohr. Thomas Linssen studeerde in 2006 af aan de Design Academy in Eindhoven. Jana Flohr voltooide haar studie autonome vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2007.

 

Thomas en Jana ontwierpen eerder onder andere watergeefsysteem Waterworks, lampen Wren & Kiwi, de Evolution Badkuip en ReCabinet en leven samen met twee jonge zoons aan de rand van natuurgebied Hatertse & Overasseltse Vennen.